Гърция е готова с новия пакет за реформи | webcafe.bg
newscafe

Гърция е готова с новия пакет за реформи

Webcafe.bg
09.07.2015, 23:19 (обновена 09.07.2015, 23:43)
алексис ципрас

Снимка: © Getty Images

Новите предложения вече са изпратени до кредиторите, след като Гърция получи нова отсрочка от 48 часа да предложи план за реформи на кредиторите си до петък сутрин.

Гръцкото правителство ще търси спешно в петък одобрение в парламента за спешните реформи, които предлага на кредиторите от еврозоната в опит да се сдобие с нов спасителен заем и да избегне банкрут и възможността за изход от еврозоната.

Новите предложения вече са изпратени до кредиторите, след като Гърция получи нова отсрочка от 48 часа да предложи план за реформи на кредиторите си до полунощ.

Според Guardian новият пакет с реформи, който включва и орязване на публичните разходи, се равнява на 13 милиарда евро, с което Алексис Ципрас се надява да договори с кредиторите трети спасителен заем, който може да достигне до 50 милиарда долара и да позволи оставането на Гърция в еврозоната.

Германия, най-големият гръцки кредитор, направи малки крачки в посока Атина, като допусна, че Гърция ще има нужда от преструктуриране на дълга като част от новата тригодишна програма за заем.
Признанието от страна на германския финансов министър дойде часове преди изтече поставения до полунощ срок пред Атина да предостави списък с реформи.

Гръцкият парламент ще бъде призован да одобри списъка с приоритетни действия на правителството на СИРИЗА, по които кабинетът на Алексис Ципрас да преговаря.

Новият гръцки план е предоставен на кредиторите преди изтичането на крайния срок, поставен от министрите от еврозоната, за търсене на решение на проблема.

Гръцките банки са затворени от 29 юни, когато бяха наложени мерки за контрол над капиталите заради провала на предишния кръг от преговорите.

Oще: алексис ципрас  власти  европейски съюз  ес  кредитори  мвф  международен валутен фонд  ципрас 


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани