Асад критикува Франция | webcafe.bg
newscafe

Асад критикува Франция

Webcafe
18.11.2015, 11:19 (обновена 18.11.2015, 11:25)
Башар ал Асад

Асад твърди, че се бори с тероризма, а не го подкрепя

Президентът на Сирия Башар ал-Асад смята, че Франция не може да води успешна война срещу „Ислямска държава", докато е съюзник на Катар и Саудитска Арабия - две от страните от региона, смятани за скрити съюзници и донори на джихадистите.

Дамаск и Париж не обменят разузнавателна информация, съобщи Асад пред френското списание Valeurs Actuelles, а междувременно френската на авиация нанесе нова порция въздушни удари в Сирия.

Дамаск допуска военно сътрудничество с Франция само при промяната на близкоизточната й политика. По-рано френското правителство поиска международна помощ, за да продължи военната си кампания в Сирия, която започна часове след атентати в Париж на 13 ноември.

Асад твърди, че единственият защитник на християнската цивилизация е руският президент Владимир Путин. Сирийският президент, че може да разчита само на Путин, според когото той трябва да участва в намирането на политическо решение за край на войната в Сирия.

Асад категорично не беше в сметките на Запада и редица правителства настояваха промяната в Сирия да започне с неговото сваляне от власт, но тези позиции в последните седмици започнаха да омекват, особено след координираните атентати в Париж.

Попитан дали Турция "не води ли двойна игра" в сирийския конфликт и борбата с тероризма, Асад отговори: „Западът демонстрира неразбиране на ситуацията. Именно Турция изпраща милиони мигранти във вашите страни. Вие би трябвало по-внимателно да се опитате да разберете онова, което е замислил Ердоган".

Анкара настоява за сваляне на Асад, както и за създаване на зона за сигурност в граничната сирийска територия - това ще спре бежанските потоци към Турция и Европа, но същевременно ще раздели сирийските и турските кюрди.

Сирийският президент обеща да се оттегли, когато "сирийският народ и парламент поискат това".

Oще: башар ал-асад  борба с тероризма  война в сирия  дамаск  мир в сирия  руски удари в сирия  сирийски бежанци  сирия  турция  франция 


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

17 deowin | 20.11.201523:10

Не виждам как цитатът от фон Клаузевиц противоречи на каквото и да било от нещата, които казах.
Конкретно, от него изобщо не следва, че президент, който е позволил на държавата си да изпадне до състоянието на днешна Сирия, е съвсем нормален и кадърен политик, който успешно се справя с управлението на държавата си, понеже "войната е продължение на политиката".
Но, да - струва ми се, че мнението на генерал относно политиката има по-голяма вероятност да е практически полезно, отколкото мнението на корабен персонал, строителен работник или продавачка. Чувствай се свободен да се засегнеш лично.

Грешката на хора като теб със заслужено ужасно самочувствие е, че необходимо не правят разлика между критика и лична нападка или арогантност. От твоя гледна точка, ако посоча, че си казал някаква глупост, то за теб е абсолютно необходимо да го видиш като субективно мое мнение, било то защото не те харесвам лично (обида) или защото се мисля за много велик (арогантност). По никакъв начин, обаче, не можеш да си позволиш дори да допуснеш възможността наблюдението ми да е обективно.
Разликата между нас е, че докато аз отлично осъзнавам и взимам под внимание ненулевата вероятност наблюдението ми да е всъщност субективно и следствие на мои лични предубеждения, ти, от друга страна, не можеш да си позволиш да допуснеш ненулева вероятност за противоположното. Това те прави качествено по-различен. Конкретно и с прости думи - ограничен.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

16 Conspirator | 20.11.201520:48

Войната е само продължение на политиката с други средства.
Der Krieg ist eine bloße Fortsetzung der Politik mit anderen Mitteln.
..................

Карл Филип Готфрид фон фон Клаузевиц

Припикай/релевантно/и авторитета на Клаузевиц и ''светни''на аборигените,че неговото ''мнение''няма непременно,каквито и да било положителни качества.

Сноб нещастен!Сигурно си от тези,дето никога през живота си не са ходили в тоалетна!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

15 deowin | 20.11.201519:10

Първо, нямам хал хабер какво е мнението на Сорос.
Второ, това, че имаш лично мнение, изобщо не означава, че личното ти мнение непременно има каквито и да било положителни качества. Релевантна илюстрация: http://img.phombo.com/img1/photocombo/6774/cache/Unique_display.jpg
Дали е на Сорос или твоето, стойността на едно мнение е пропорционално на компетентността на изказващия го. Замисли се за каква компетентност говорим в твоя случай, предвид образованието ти и професията ти.

>Един политик, който, притиснат от многократно превъзхождащи сили, успя да удържи

От моя гледна точка "успя да удържи" не е точно съвместимо с "над 1/4 от населението на държавата, която управлява, избягаха в ужас, а над 200000 загубиха живота си".
Не знам за твоите стандарти, но според моите такива резултати дори бегло не наподобяват какъвто и да било успех.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

14 dedo adji | 20.11.201517:25

Несъкрушим аргумент на свинските ботушки. Прасчо, на всички отдавна е известно, че за теб единствено интересно и меродавно е мнението на Сорос. Аз, като вземам за справка някои други мнения, си имам собствено. Колкото е компетентно на мене ми стига. Един политик, който, притиснат от многократно превъзхождащи сили, успя да удържи толокова време, не е за изхвърляне. И ето, чуват се плахи гласове да бъде включен в преговорите. Защото досега се проведоха един куп конференции, които да решават съдбата на Сирия, без сирийско участие. Нещо да напомня за печално известния Берлински конгрес? Започнаха да се усещат, че без него няма да минат. Не го е постигнал сам, но няма свободата да си избира съюзниците. Самият велик Чърчил, притиснат до стената се е молил за помощ на омразния му Сталин.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

13 deowin | 20.11.201517:12

https://i.imgflip.com/hq3rn.jpg
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

12 Bichkiiata | 19.11.201523:03

ботушките ако не си се светнал : т'ва не е виц т'ва е тъпизъм, каквито в повечето случаи са ти постовете
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

11 Conspirator | 19.11.201522:16

Разбира се,daysydogy.Освен центровете за ''обучение''в СССР имаше и два такива в бившето ГДР и България,но това се случи след ''Шестдневната война''в Близкия изток.
''От израелска гледна точка тя е предпазна военна кампания, целяща преустановяване на натиска на съседните арабски държава върху Израел и предпазване на еврейската държава от унищожаване.''
Ако не си забелязала,оттогава са минали близо 50 години.По същата зомби логика може да се каже,че Гестапо коли и беси в Германия до днес.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.04.2012, 22:55

10 daysydogy | 19.11.201521:59

Знаеш ли конспираторе, че висш служител на кгб претендира, че е идеята за онвличане на самолети е негова!!! Знаеш ли че са обучавали палестинци за терористи!!! Още през 70-е години на миналия век!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.04.2012, 22:55

9 daysydogy | 19.11.201520:25

Конския спирач ако не знае руски, да ми се обади - ще му помогна с превода...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

8 deowin | 19.11.201519:22

Bichkiiata, наистина ли ти е необходимо да се правиш на по-елементарен, отколкото вероятно си? Не ми е ясно дали като ги пишеш тия коментари изобщо си даваш сметка каква вреда нанасяш на собственото си достойнство.
Това, че споменавам едно или друго нещо как точно означава, че трябва да съм необходимо специалист в нещото?
По същата логика твоят виц би трябвало да е глупав и безсмислен, защото вероятно не си дипломиран орнитолог, та какво разбираш ти от бухали?
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани