Решаващи битки и нова конкуренция в Hyundai Racing Trophy на рали "Стари Столици" 2016 | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Решаващи битки и нова конкуренция в Hyundai Racing Trophy на рали "Стари Столици" 2016

Sportcafe
06.10.2016, 13:09 (обновена 06.10.2016, 13:12)
Hyundai Racing Trophy, Hyundai, рали

Интересът към Hyundai Racing Trophy продължава да расте и след последното състезание на рали „Сърбия“, като за финалния кръг на едномарковия шампионат ще се включат два нови екипажа. Това са Мартин Коев с навигатор Калоян Атанасов и Станимир Стоянов с ко-пилот Атанас Николов

Интересът към Hyundai Racing Trophy продължава да расте и след последното състезание на рали „Сърбия“, като за финалния кръг на едномарковия шампионат ще се включат два нови екипажа. Това са Мартин Коев с навигатор Калоян Атанасов и Станимир Стоянов с ко-пилот Атанас Николов. Познатите ни тандеми от този сезон, които също ще участват на рали „Стари Столици“ са Григор Григоров/Даниел Миленков, Христо Геров/Йордан Йорданов и Симеон Симеонов/Димитър Спасов. 47-то издание на ралито в Шумен ще се проведе на 8-9 октомври.

След тежкото състезание в Сърбия, в което всички екипажи на Hyundai Racing Trophy финишираха успешно и впечатлиха колеги и фенове от съседската държава, едномарковият шампионат отново е на българска почва. Интересно е подреждането на тандемите във временното класиране, където лидер с голяма преднина е Григоров/Миленков с 256 т., следвани от Геров/Йорданов със 179.2 т. Очаква се до последно борба за второто място, тъй като екипажът Симеонов/Спасов е със 164 т. и рали „Стари Столици“ ще се окаже решаващо.

Новите екипажи, които ще се включат в последния кръг на Hyundai Racing Trophy в Шумен са много ентусиазирани да се представят на ниво и да покажат своите умения. Мартин Коев стартира състезателната си кариера през 2010 г. като навигатор на Иван Ганчев, записвайки добри времена на няколко състезания. След известна пауза се връща по отсечките през 2015 г. с навигатор Калоян Атанасов, с който ще участва и на ралито в Шумен този уикенд. Другият нов екипаж е Станимир Стоянов/Атанас Николов, които дебютират именно на рали „Стари Столици“ през 2007 г. и печелят в клас N2. Следят участията на едномарковия шампионат и са много впечатлени от добрите резултати, които състезателните Hyundai i20 Coupe R1 постигат в генералните класирания.

На 47-ото издание на „Стари Столици“ всички екипажи ще изминат общо 197.44 км, от които 81 км са състезателни и са разпределени в 9 етапа. Това са СЕ1 – Валерий Великов 1, СЕ2 – В. Преслав, СЕ3 – Яз. Тича, СЕ4 – Пл. България, СЕ5 – Пивовара 1, СЕ6 – Лозево 1, СЕ7 – Пивовара 2, СЕ8 – Лозево 2, СЕ9 – Валерий Великов 2. Официалното откриване на ралито ще се проведе на 8 октомври от 12:30 ч пред Община Шумен, а церемонията по награждаването ще е на същото място в неделя, 9 октомври от 14:19 ч.

Oще: hyundai  hyundai racing trophy  рали  рали стари столици  симеон симеонов  христо геров  шумен 


Още от Hyundai Racing

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.


Видео