Нов хеттрик, нова засада и един отбор за историята: 5 извода след Реал - Атлетико 3:0 | webcafe.bg
Sportcafe logo

Нов хеттрик, нова засада и един отбор за историята: 5 извода след Реал - Атлетико 3:0

Sportcafe
03.05.2017, 00:34 (обновена 05.05.2017, 00:26)

1 от 6 снимки Назад Напред

Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 3:0

Снимка: © Getty Images

Роналдо вече има 21 гола срещу Атлетико в кариерата си. Какво научихме след хеттрика му снощи и победата на Реал? Ето пет извода от мача...

Реал Мадрид е невероятно близо до финала на Шампионската лига.

С хеттрик на Кристиано Роналдо „белия балет" сломи градския съперник Атлетико Мадрид с 3:0 в първия полуфинал от тазгодишното издание на турнира.

С агресивно начало и търпение и методичност в по-късните фази Реал смаза съпротивата на съперника и взе идеален резултат преди реванша на „Висенте Калдерон" на 10 май. Така футболистите на Зинедин Зидан си осигуриха чиста победа и почти сигурно класиране на финала.

Ако те наистина достигнат решителния мач в Кардиф, ще играят за историята - за рекордна 12-а титла на Стария континент и да се превърнат в първия отбор, успял да защитити титлата си в Лигата.

Какво научихме от смазващата победа на „кралете" срещу Атлетико?

Вижте в галерията пет извода от снощния мач на „Бернабеу".

Oще: активна позиция  анализ  антоан гризман  атлетико  атлетико мадрид  белите  белия балет  висенте калдерон  диего симеоне  дюшекчиите  засада  защита  звезда  зинедин зидан  изводи  история  каземиро  кардиф  кралете  кралския клуб  кристиано роналдо  късмет  малшанс  място в историята  обрат  отбор  пасивна засада  полуфинал  проклятие  реал  реал мадрид  рекорд  серхио рамос  статистика  стефан савич  страничен съдия  суха мрежа  съдийство  титла  турнир  финал  хеттрик  центриране  чудо  шампионска лига 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

4 Mako | 03.05.201721:25

Bai Hoi | 03.05.201714:50
Mako | 03.05.201712:08

"...засада се свири само в момента, в който играч от атакуващия отбор ОТИГРАЕ /
или поне докосне/ топката."

Това не е вярно. Няма такова правило, а ако гледаше достатъчно футбол,
============================

Чичин, изкарвал съм си хляба известно време със спорт. Стой кротко, демек, зяпай футбол по телевизора и си въобразявай, че си станал експерт с гледане!
Намига Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

3 Bichkiiata | 03.05.201720:10

кой ли па е очаквал нещо от патетико Мадрид щатните ибрикчии на ревал Мадрид
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.02.2014, 11:16

2 Bai Hoi | 03.05.201714:50

Mako | 03.05.201712:08

"...засада се свири само в момента, в който играч от атакуващия отбор ОТИГРАЕ /
или поне докосне/ топката."

Това не е вярно. Няма такова правило, а ако гледаше достатъчно футбол, щеше да знаеш, че много често се отсъждат засади и без играча на атакуващия отбор да е играл с топката.

Конкретно в тази ситуация смятам, че съдията взе вярно решение - негово е правото да тълкува ситуацията, а тя беше такава, че дали Роналдо е скочил или не, дали е щял да играе или не - защитника пак щеше по такъв начин да изчисти топката, защото нямаше и идея кой още е зад него (всъщност имаше още един играч на Реал, който не беше в засада и можеше и той да я вкара). Така че в случая Роналдо не е повлиял на играта и голът беше редовно зачетен.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

1 Mako | 03.05.201712:08

На уважаемия мислител, твърдящ, че при първия гол на Роналдо имало засада, нека припомня правилото, което той не е успял да осъзнае:
=====
Засада се отсъжда на състезател, който се намира в положение на засада, само ако в момента, в който топката бъде докосната или отиграна от някой от съотборниците му, той участва активно в играта, по преценка на съдията, като:

се намесва в играта или
влияе на противник или
извлича предимство благодарение на позицията, в която се намира
====

Да коментирам за ментално затруднения мислител - засада се свири само в момента, в който играч от атакуващия отбор ОТИГРАЕ /
или поне докосне/ топката. В коментираната ситуация Роналдо беше в очевидна засада, но топката бе ОТИГРАНА от ПРОТИВНИКОВ състезател. В тази ситуация засада НЕ СЕ СВИРИ. Така пише във футболния правилник. Какво пише в главата на някой Мунчо - не е важно!
   

оценка

+0 -0