Адреналин без граници с Идрис Елба | webcafe.bg
Webcafe

Адреналин без граници с Идрис Елба

лебовскиFilmcafe
17.09.2015, 09:54 (обновена 04.11.2015, 17:27)
идрис елба: без ограничения

Снимка: © Discovery Channel

Рали, въздушна акробатика и един епичен рекорд в "Идрис Елба: Без ограничения"

Идрис Елба е способен на всичко, бъдете сигурни. Няма по-добро доказателство за това от поредицата "Идрис Елба: Без ограничения" на Discovery Channel.

Британският актьор се изправя пред серия от предизвикателства с висок адреналин, които го вдъхновяват да преодолее собствените си възприятия за човешките възможности в съревнование с професионалистите в най-трудните световни дисциплини.

В първия епизод на „Идрис Елба: Без ограничения", който ще се излъчи на 25 септември (петък) от 21:00 ч., актьорът ще се опита да сбъдне детската си мечта: да участва в прословутата Обиколка на Ирландия. При това - към екипа на Идрис се присъединява петкратния британски рали шампион Джими МакРей.

Елба има възможността да се включи в престижното автомобилно състезание, по време на което за два дни се изминават над 1000 мили със скорост над 100 мили в час, а тесните завои на пистата са истинско изпитание за уменията и опита на най-добрите рали състезатели.

Дори високоскоростното ирландско рали обаче не може да се сравни с въздушната акробатика, която може би ще се окаже най-голямото изпитание в живота на Идрис, който страда от астма, страх от височини и клаустрофобия.

При това, пред актьора стои предизвикателството да изпълни серия от 9 аеробатични маневри в надпревара срещу професионални пилоти във въздушното шоу Coventry Airbase, пред погледите на хиляди зрители.

Когато 190-сантиметровият Идрис сяда в самолета, се оказва, че главата му е едва на 2 см от тавана на кабината. Въпреки че е леко обезкуражен, той се съгласява да излети. По-късно актьорът признава, че това е един от най-ужасяващите моменти в живота му. Епизодът с въздушното шоу ще се излъчи на 2 октомври от 21:00 ч. по Discovery Channel.

Легендарната писта Pendine Sands в Уелс се превръща в сцена за последното предизвикателство пред Идрис Елба - опитът му да счупи рекорда за наземна скорост на сър Малкълм Кембъл, който не е подобрен от цели 88 години.

Наземната скорост е един от най-старите мотоспортове и най-голямо предизвикателство за пилотите. Дълги години Англия господства в тази област, така че Идрис върви по стъпките на някои от най-известните маниаци на високите скорости.

За начало, той трябва да намери и модифицира кола, която да е едновременно достатъчно тежка, за да не изскочи от пътя и не се преобърне във въздуха, но и достатъчно бърза, за да подобри рекорда.

Идрис трябва да се упражнява да шофира с висока скорост, така че да постигне абсолютно перфектен синхрон между ускорение и контрол над автомобила при смяна на предавките. Управлението на колата по права линия звучи просто, но с мокър пясък под гумите и мощен двигател под самия шофьор задачата става трудна и доста опасна.

Когато денят на предизвикателството настъпва, край пистата са се събрали десетки зрители, които нямат търпение да видят дали Идрис ще да постигне средна скорост от 174 мили в час, управлявайки Bentley Continental GT Sport.

Отговорът ще стане ясен на 16-и октомври от 21:00 ч. в епизода на "Идрис Елба: Без ограничения".

Повече за поредицата „Идрис Елба - Без ограничения" на Discovery Channel, можете да прочетете тук!

Oще: discovery channel  webcafe  автомобилизъм  актьор  анализи  бизнес  българия  високи скорости  въздушна акробатика  въздушно шоу  забавление  идрис елба  идрис елба: без ограничения  клаустрофобия  коментари  лайфстайл  медии  новини  обиколката на ирландия  политика  развлечение  рали  самолети 


Още от Ad блок

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.