Великденските традиции и 5 предложения за празниците | webcafe.bg
Webcafe

Великденските традиции и 5 предложения за празниците

Webcafe
12.04.2017, 14:44 (обновена 13.04.2017, 16:45)
43565477857

Най-важни са домът, семейството и уютът.

Възкресение Христово е сред най-светлите християнски празници. Разбира се, всички хора обичаме празниците, но при нас българите, те означават наистина много. Причината за това са топлите ни традиции, които са обвързани със събиране на цялото семейство заедно, спазване на различни обичаи, приготвяне на тематична украса и красива трапеза, която задължително включва вкусни и традиционни ястия.

Мислейки за Великден, си мислим за дома, семейството, уюта и вкусния аромат на гозбите на мама и баба, рецептите за които се предават от поколение на поколение.

От Делимано България, искаме да ти дадем няколко съвета, които да ти помогнат да улесниш приготовленията на традиционната трапеза и да спестиш време и нерви, за да можеш да се насладиш на спокойствие, почивка и разговор с близките.

Разпределете задълженията

Всеки в семейството може да помогне с нещо, за да постигнете перфектната трапеза. Така ще може да прекарате повече време заедно, ще бъде като игра за най-малките и забавление за възрастните.

Украсата


Когато купуваш Великденска украса, вземи такава, която можеш да използваш и следващата година. Ще спестиш време и пари. Друга свежа идея е, да се снабдиш с пролетни цветя, които ще красят дома ти не само на празника.

Козунакът

Проучи всичко предварително. Прочети в интернет и със сигурност ще откриеш интересни и нови идеи, за които не си подозирала. Но най-вече се допитай до някой по-възрастен за перфектната рецепта и начин на приготвяне. Ще се увериш, че твоята майка, баба или свекърва знаят всичко в детайл, както и някои важни хитрини.

Ако искаш да спестиш време, приготвяйки перфектния козунак, ти препоръчваме да изпробваш Стоун Ледженд 2 в 1 - тава и тенджера на Делимано България.

Продуктът запазва автентичния богат вкус на традиционните рецепти, но по здравословен начин, защото благодарение на незалепващото покритие можеш да готвиш с минимално количество мазнина. Продуктите от серията Стоун Ледженд съчетават традиционните методи на готвене със съвременна технология.

Яйцата

Опитай се да боядисаш яйцата още в четвъртък сутрин преди работа. Да, ще се наложи да станеш по-рано, но ще можеш да разнообразиш седмичния ден на цялото семейство. Междувременно ще отметнеш и една от задачите за събота.

Така през уикенда ще ти остане време, за да прекараш повече време със семейството, наслаждавайки се на спокойствие, игри или разходки.

Основното ястие

Много хора спазват пости, но дори и да не сте сред тях, със сигурност цялото семейство очаква с нетърпение празничните ястия. Независимо дали сте решили да се поглезите с вкусното агне по рецептата на баба, любимата рецепта за свинско на мама или някоя зеленчукова гозба, можеш да спестиш време и усилия с Стоун Ледженд Кук&Бейк Тенджера на Делимано България.

Мултифункционалният съд ти предлага иновативен дизайн за лесно и здравословно готвене. Всичко това е придружено с напълно незалепващо покритие Риъл Стоун.

Вкусът на готовата храна е неподражаем, приготвен на истинска каменна плоча. Покритието не залепва и е нужна само капка олио, което прави ястията ти здравословни и полезни за семейството ти, а вкусът на традицията остава!

Виж какво има да ти каже Шеф Ивайло Петков в следващото видео

 

Oще: delimano  боядисване на яйца  великден  делимано  козунаци  коузунак  празнична трапеза  семейство  традиции  християнски празници 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.