Адреналин и емоции в Ескейп стаите в Lucky Bansko СПА & Релакс | webcafe.bg
Webcafe

Адреналин и емоции в Ескейп стаите в Lucky Bansko СПА & Релакс

webcafeAd блок
28.04.2017, 09:33 (обновена 28.04.2017, 12:24)
45658678

Не изпускайте този екшън!

Да сте изживявали вълнуващ екшън в египетска пирамида? Сред фараони, мистерии, препятствия и загадки, които да разрешавате и преодолявате като в приключенски филм?

Или да сте опитвали да изиграете със собствените му трикове истински, комбинативен хакер?

Тези вълнуващи приключения с вдигане на адреналина може да ги изживеете с подбран от вас екип в двете ескейп стаи - "Египет" и "Хакер" в Апарт хотел Лъки Банско & СПА 5 звезди.

Подробности за сюжетите не можем да дадем, защото те са търговка тайна - ако предварително се знаят перипетиите, загадките, подсказките, се губи изненадата и цялостният ефект от играта.

Навсякъде по света играчите в тези развлекателни стаи за игри подписват декларации, че няма да разгласяват детайли от приключенията в стаите.

За това колко е атрактивно обаче, е показателно, че американците вече имат телевизионно риалити шоу със стотици хиляди зрители, което проследява ставащото в ескейп стая и реакциите на участниците. Както е известно, от всяка атракция в САЩ правят още по-голяма атракция...

Пъзел стаите са много популярни по света от няколко години, у нас навлязоха преди две-три и бързо набират скорост.

Наричат ги още стаи със загадки. Сюжетите могат да бъдат безкрайно разнообразни - кажи-речи колкото приключенски филми, разкази и романи. Дори може да ви пренесат в различни исторически епохи. При всички случаи обстановката е абсолютно реалистична, което съвременните технологии позволяват.

Не е нужно играчите да имат някакви специални познания, нито пък е необходима физическа сила. Всичко е въпрос на логическо мислене, "мозъчна атака", комбинативност, наблюдателност, усет за времето и пространството, и умение за работа в екип.

Точно на това се дължи популярността на стаите с трикове - че има едновременно и приключенски, и интелектуален елемент, при което играчите разчитат на личните си качества.

Играе се с отбори от двама до шест човека. Може да е семейство, приятели, колеги. Стая "Египет" например е подходяща и за възрастни, и за деца над шестгодишна възраст, с което е първата в България за толкова малки деца. "Хакер" е за възрастни и над 8-годишни деца.

Най-общо казано, принципът е екипът да бъде заключен в ескейп стаята и да разполага с 60 минути. За това време трябва да разреши загадките, да преодолее ред препятствия, да подреди "пъзела" от правилни решения и да намери изхода да избяга.

Фактът, че сте заключени, не бива да ви стряска - не забравяйте, че говорим само за занимателна игра и то подходяща и за деца. Технически екип ви наблюдава постоянно чрез камери и ако някой участник по някаква причина реши да напусне играта преждевременно, ще му бъде отворено веднага.

Това обаче се случва изключително рядко и то ако играчите не са се съобразили с правилата - заради силната емоция, не бива да участват например хора с тежки сърдечни заболявания или пък със страх от затворени пространства.

Участието става с предварителна регистрация, а в чакалнята на стаите трябва да сте 15 минути преди началото на играта. Там ще ви инструктират за правилата и ще отговорят на въпросите ви,

След което влизате и се впускате в екшъна.

Oще: escape rooms  lucky bansko  апарт хотел лъки банско  банско  египет  екшън  ескейп стаи  игра  логическа игра  пирамиди  приключения  пъзел стаи  спа и релакс  стаи със загадки  стратегия  фараони  хакер 


Още от Ad блок

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.