Рециклирай стария си сутиен | webcafe.bg
Webcafe

Рециклирай стария си сутиен

Lifecafe
06.10.2014, 19:27 (обновена 08.10.2014, 08:09)

1 от 9 снимки Назад Напред

bra

Снимка: © Иво Георгиев/Bra Clinic

Алекс Раева и Деси Банова са сред известните българки в кампанията. В галерията може да видите и другите жени, подкрепили инициативата

Позитивното отношение към собственото тяло се възпитава и е от ключово значение за здравето. Не случайно профилактиката е в основата както на красотата, така и на себеуважението.

Именно към себеуважението и самочувствието на българските жени е насочена и кампанията Докосвам=Побеждавам, която стартира в началото на месеца в салон за бельо Bra Clinic в Сердика Център, София.

За самоуважението и за живота


Основната цел на второто издание на благотворителната кампания, организирана от Bra Clinic, е да стимулира българските жени да изхвърлят своя стар, зле пасващ и неудобен сутиен и по този начин да подкрепят борбата с рака на гърдата. Защото е известно, че зле пасващият сутиен може да навреди на бюста, увеличавайки риска от заболявания на гърдите.

Освен това всяка жена има много стари сутиени, които вече не носи и само пълнят шкафовете и заемат място. Сега е моментът да се отървем от тях и да се почувстваме добре, че го правим. В салона на Bra Clinic беше поставен

кош за стари и неудобни сутиени,

от който могат да се възползват всички дами, които искат да се погрижат за своя бюст, както и такива, които имат желание най-после да намерят своя, най-подходящ размер бельо.

Всяка посетителка, дарила сутиена си като част от кампанията, ще получи отстъпка от 10 лв. за закупуването на нов сутиен от Bra Clinic в абсолютно точен размер, определен след професионална бра фитинг консултация в салона.

След кампанията, всички събрани сутиени ще бъдат предадени за рециклиране.

Средствата от изкупуването на ненужните сутиени ще бъдат предоставени на дарителската инициатива "За живота" в подкепа на борбата им с рака на гърдата.

Донякъде на шега, рециклирането тази година е наречено реЦИЦлиране, а откриването на кампанията беше подкрепено от известни българки, които официално изхвърлиха своите стари, зле пасващи сутиени в специалния кош, поставен в салона за бельо на Bra Clinic.

Марта Вачкова, Ани Михайлова, Нора Караиванова, Алекс Раева, Деси Банова, Елен Колева и Нана Гладуиш направиха първата стъпка към здравето на гърдите и дадоха пример на българските жени, че носенето на правилен размер сутиен, който не притиска тъканта на гърдите и така не може да им навреди е от ключова важност.

(още известни личности -  в галерията)

Втората стъпка след смяната на сутиена, към която приканва инициативата, е всяка жена да възпита у себе си отговорност и да предприеме редовни самопрегледи, както и профилактични прегледи при специалист.

Кампанията със събирането на стари сутиени ще продължи до 30 октомври.

Bra Clinic за втора година подкрепя „За живота" в събирането на средства за закупуване на иновативна апаратура за лъчелечение в полза на СБАЛ по Онкология ЕАД.

Повече информация за инициативата, заинтересуваните могат да получат на сайта на Bra Clinic и на страницата на инициативата Докосвам=Побеждавам.

Oще: ad block  bra  bra clinic  бра клиник  сутиен 


Още от Ad блок

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.