Ти режисираш | webcafe.bg
Webcafe

Ти режисираш

Ad блок
20.11.2014, 08:44 (обновена 21.11.2014, 11:40)

Този сезон всеки от нас може да избира какъв ще е новият български арт проект, реализиран от Аbsolut в рамките на кампанията You Transform Today. Седмица след старта на кампанията процентите гласували за тримата артисти, които се борят за гласoвете ни, за да превърнат идеята си в реалност, са почти изравнени. Това са младият режисьор Неда Морфова с проект за музикално видео, създателят на "Не!Новините" Самуил Петканов, който иска да напише първата си интерактивна книга, и Destructive Creation, които отново имат смелостта да трансформират част от София.

До 29 ноември (следващия петък) всеки може да гласува за своя фаворит на сайта transformtoday.bg и да реши не само кой артист да получи възможността да реализира проекта си, но и как точно ще се развие и реализира самият проект.

Тримата артисти, които са избрани заради приноса в собствената си сфера и иновациите, които налагат в своята област в България до момента, не изпускат възможност да ни агитират да гласуваме за тях и са подготвили собственоръчно видео, заснето с телефон, с което да ни убедят, че заслужават да спечелят.

Destructive Creation

Destructive Creation е арт колектив, които вече няколко години провокира и трансформира средата, в която живеем. След няколко големи проекта, сред които изрисуването на войниците от Паметника на Съветската армия в София като герои от комикс, превръщането на полицейска вишка в беседка и червеното наметало, с което осъмна паметника на Альоша в Пловдив, сега Destructive Creation очакват ти да избереш каква да е следващата им стъпка: облечена в светлина сграда на Фабриката за градско изкуство, стъклен робот от стар автомобил или истински бар в рейс Икарус.

Destructive Creation представят себе си с кратко видео от обитавана от тях Фабрика за градско изкуство на Сточна гара в София:

Неда Морфова

За Absolut You Transform Today, Неда Морфова иска да направи музикално видео, в което всеки може да стане помощник-режисьор, а операторите са петима доказани професионалисти, които в продължение на месец снимат своите впечатления. На публиката е оставен изборът как да режисира всеки етап за заснемането на проекта ѝ и всеки има седем възможности да промени участниците, музиката и историята в музикалното видео на Неда. Освен много популярни реклами, Неда има в портфолиото си и един късомтеражен филм „Сутрин", с който печели наградата JAMESON SHORT FILM AWARD на 16-тия София Филм Фест. Вижте го тук.

Самуил Петканов

Самуил Петканов е един от създателите на култовия сатиричен сайт Не!Новините.  Сега той иска да напише първата си интерактивна книга, в която ти избираш какво ще се случи. Тя ще разказва история, която ще преминава от аналоговото в онлайн пространството и обратно през твърдите корици до социалните медии, уебсайтовете и целия свят. Отново всеки ще има седем избора и седем възможности да избере какво следва.  Самуил ни агитира да гласуваме за неговото видео така:

Гласуването

Гласуването на сайта е отворено до 29 ноември, когато победителят ще бъде обявен на специалното събитие Absolut Transform Today #2 в Централна софийска баня в София. Специално за повода идва Andy Butler от култовата нюйоркска група Hercules and Love Affair.

Партито поставя началото и на втория етап от проекта, в който да гласуваме за всяка една от седемте стъпки в реализацията на проекта и да решаваме как ще се развива той в последствие, като режисираме развоя и определяме темата, стила, сюжетите, локациите, участниците и всички детайли.

Oще: absolut  absolut transform today  destructive creation  transform today  абсолют  неда морфова  неновините  самуил петканов 


Още от Ad блок

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.