Уикенд бягства от града | webcafe.bg
Webcafe

Уикенд бягства от града

webcafeAd блок
17.07.2016, 10:20 (обновена 29.07.2016, 14:37)
Силистар

Снимка: © Webcafe.bg

Плажът Силистар

Сладоледите MAGIC ви предизвикват да дадете свобода на дивото в себе си. DARE TO GO DOUBLE e сладката философия на активния човек, който се осмелява да се свърже с животинската природа на приключението и да излезе извън рамката на очакваното и предвидимото. Последвайте повика на дивото със сладоледите MAGIC и се ориентирайте към извънградска авантюра с двойния шоколад на MAGIC и съветите на WEBCAFE.BG за най-вълнуващите варианти за прекарване сред природата.

Лятното бягство от града е императив за активните хора с вкус към интересния живот. Асфалтовата джунгла с нейните светофари, задръствания, клаксони, смог, шум и прочее натиск върху сетивата трябва а бъде заменена от хармонични и симетрични природни композиции, аромат на диви цветя, разхлаждащо усещане на морска вода, планински въздух и отпускащи арии на птици и щурци.
.
Морето и планината ви очакват и не ще ви разочароват. Дългите уикенди извън града са рецепта за щастие. Гарантирайте своето приключение с есенциална екипировка - палатка, тента, сгъваем къмпинг шкаф , фенер, столове, хамак, спални чували, футболна и волейболна топка, хладилна чанта и достатъчно количество сладолед MAGIC за разхлаждаща енергия по пътя на природата.

Предизвикайте себе си с тези свежи идеи за бягства от урбанистичния пейзаж, нагорещен от слънчевия диск.

Плажът Силистар

Изключително красивият плаж Силистар се намира на 5 километра южно от село Синеморец в пресечка по пътя за село Резово. До великолепната ивица се стига по около 1 километър черен път, който лъкатуши през прохладна гора. Заливът на Силистар е парче невероятна природна красота. Морето е тихо и спокойно, с полегато дъно и кристална вода. Пясъкът е чист, ситен и златист. Наоколо има скали, идеални за гмуркане. Гората стига до самата плажна ивица.

Плажът на Силистар е перфектното място за дълъг къмпинг уикенд извън градската глъчка. Известен е още под името „Плажът на пиратите". Предполага се, че в древността този и съседният залив са били свърталища на морски разбойници, а името Силистар идва от гръцка дума "сюнлистарео" - "място, съседно на разбойническото".

Местността Силистар е обявена за защитена територия през 1992 година и е включена в територията на природен парк Странджа. По дюните и скалите наоколо гнездят царски орел, скален орел, черен щъркел, гълъб хралупар, а на плажа расте пясъчна лилия. Може да се отседне и в близкото село Синеморец.

Крепост Устра

Фотограф: Христо Узунов

Ако желаете да се наслаждавате на 360-градусвоа гледка на величествените Родопи - това е вашето място. Намира се след Смолян, където може да отседнете. Качването е след село Устрен, а пътят е около 2 часа нагоре. Достигането до гледката при залез слънце може да се сравни с малко неща. За връщането обратно по мрак фенерът е задължителен. Посещението на крепостта и други къчета из Родопите е един добре осмислен уикенд.

Плаж Иракли


Източник: Wikipedia

От планината се връщаме на морето с предложение за къмпинг на един от най-красивите плажове в България - Иракли. На 50 метра от пясъчната ивица е едноименния къмпинг, разположен в северната част на плажа, откъдето се разкрива панорамна гледка към морето.
Иракли е уникална местност и впечатляваща екосистема, която съчетава на авантюристичния дух на Черно море с внушителната прохлада на Стара планина

Иракли попада в защитени зони „Емине" за опазване на дивите птици и „Емине-Иракли" за опазване на природните местообитания. Намира се до село Емона, Ощина Несебър. На 9 км от Обзор, на 3 км от Баня на около 20 км от Бяла и на 51 км южно от Варнаи на около 45 км северно от Бургас.

Каменните гъби


Източник: bulgariatravel.org

Тази природна забележителност не просто ще ви извади от града, а и от планетата Земя с импозантния си, сюрреалистичен, извънземен вид. Каменните гъби, наричани още Скални гъби, са разположени на един километър северно от село Бели пласт, до пътя между Хасково и Кърджали.

Представляват естествени скални образувания изваяни от природните сили във формата на гигантски гъби, простиращи се на площ от 30 дка. Те са с височина около 2,5 м, каквато е и приблизително ширината на шапките. Хармоничните пропорции и уникалните багри на скалната формация, създават илюзия за истински гъби. Пънчетата имат розов оттенък заради минерала клоиноптилолит. Шапките са с сиво-зелен цвята, които се дължат на друг минерал - селадонит. По пънчетата се наблюдават и ситните сивите и черни петна, дължащи се на манганови кокреции.

Може да съчетаете отиването до Каменните гъби с посещение на старинното тракийско светилище Татул и древния археологически комплекс Перперикон.

Хижа Амбарица


Източник: tourism-bg.net

Прекрасно място за планинско приключение. Хижата е на 2-3 часа път от Сопот. Намира се в северните склонове на Стара планина, на 1503 метра надморска височина. От нея може да се стигне до връх Ботев, както и да се направят няколко страхотни обиколки по върховете около самата хижа.

Местността е невероятно кинематографична и ще вдъхнови фотографския вълшебник във вас. Разкошна дестинация за дълъг уикенд извън града.

Текстът съдържа продуктово позициониране.

Oще: dare to go double  magic  releasethebeast  идеи за почивка  каменните гъби  крепост устра  плаж иракли  плажът силистар  сладолед  сладоледи  хижа амбарица  юниливър българия 


Още от Ad блок

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.