Ива Дойчинова сезира СЕМ след прогноза за времето | webcafe.bg
Webcafe

Ива Дойчинова сезира СЕМ след прогноза за времето

webcafeAd блок
12.12.2015, 07:58 (обновена 13.12.2015, 08:45)

Времето не е важно. Затова хората си говорят за него, когато нямат какво да кажат. Аз имам какво да кажа.

Това е историята на Асен.

Това е историята на петгодишния Асен - едно жизнено и любопитно момче. Но в началото не беше такъв.

Когато идва в SOS приемно семейство, Асен е необщителен и сприхав. Винаги иска да става това, което той каже. Понякога се стига до сериозни скандали, момчето вика и се сърди, след което се затваря още повече в себе си. Самонаказва се, с часове седи в ъгъла, както някога го е принуждавала властната му баба. Загубил майка си и баща си веднага след раждането си, Асен няма друг избор, освен да се подчинява на заповедите на баба си. Да крещиш, да заповядваш, да наказваш - това е част от ежедневието му.

Ежедневие, което се променя едва когато Асен заживява със своите SOS приемни родители. Те го научиха, че не е нужно да крещиш и заповядваш, за да бъдеш чут и разбран. Асен вече говори спокойно, изслушва всички и има много приятели.

Децата като Асен имат нужда от постоянна подкрепа. Изпрати SMS с цифра 5 на 1287 и стани SOS приятел с редовни месечни дарения от 5 лв.

Влез във важните истории.

Oще: sos детски селища  асен  ива дойчинова  приемна грижа  приемни родители  приемно семейство 


Още от Ad блок

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.