6 съвета как да преобразите дома си | webcafe.bg
Webcafe

6 съвета как да преобразите дома си

webcafeAd блок
07.04.2015, 12:24 (обновена 09.04.2015, 12:43)

1 от 7 снимки Назад Напред

1

Можете да придадете изцяло различен облик на дома си бързо и евтино, като смените текстила – завеси, декоративни възглавнички, покривала за легла и др.

Човек и добре да живее, рано или късно идва време за цялостен ремонт. Не се заблуждавайте – това е един продължителен, мръсен и шумен процес. Но си заслужава – когато се получи добре, чувството е сякаш започвате нов живот. Предлагаме ви 6 полезни съвета как да превърнете стария си дом в предизвикващо завист и възхита ново жилище.

Заредете се с търпение и се подгответе да живеете известно време сред кашони, купчинки строителни материали, празни шишета от бира и гръмогласни майстори.

Дори и да владеете най-добрите трикове за спестяване, цялостният ремонт неизбежно излиза по-скъпо, отколкото сте предвиждали. Въпреки това си съставете възможно най-подробен бюджет. След това добавете 20-30% от получената сума – горе-долу толкова ще ви излезе в действителност.

В началото е най-мръсната част. Тук в пълна степен важи максимата, че понякога „трябва да стане по-зле преди да стане по-добре”. Започнете с изчистване на стените и пода от тапети, настилки или други покрития. След това демонтирайте вратите и прозорците и ако е необходимо - изшлайфайте неравностите по тях и ги боядисайте отново.

Преди да се впуснете в смели начинания, които ще преобразят вашия дом до неузнаваемост – местене на стени, преграждане на помещения – проверете състоянието на комуникациите – водопровод, канализация, електрическа инсталация и ако е необходимо, ги сменете с нови. Това е кръвоносната система на вашия дом, която с годините се е амортизирала, макар това да е станало скрито от очите ви.

Вероятно домът ви е опасан с кабели, които отдавна не забелязвате освен в случаите, когато се спъвате в тях. Това е идеалният момент да помислите как да ги скриете, както и да предвидите места за контактите.

Ако жилището ви е малко (а повечето са такива), най-вероятно копнеете за още пространство. Благодарете на старата покъщнина за вярната й служба и й дайте заслужен отдих. Навън чака ново поколение мебели, които съчетават повече от една функция (най-често 2 в 1 и 3 в 1). Бюра, които се трансформират в легла, разтегателни маси, дивани с регулируеми облегалки за гръб – ще се учудите колко много варианти има!

Можете да придадете изцяло различен облик на дома си бързо и евтино, като смените текстила – завеси, декоративни възглавнички, покривала за легла и др. Многообразието от цветове, шарки и тъкани е почти безкрайно. Дори козметични подобрения като поставянето на нови ключове за лампи и контакти могат да породят приятното усещане за цялостно преобразяване.

Колко струва ремонт на жилището и колко време ще ви отнеме? Никой не може да отговори с точност на този въпрос. Най-грубо казано, зависи от това дали ще разчитате на майстори или фирма, какви материали използвате и дали ще се ограничите само с “най-необходимото” или държите да разполагате с “всички екстри”. Въоръжете се с търпение, тъй като може да ви отнеме от два месеца до половин, една година.

Възможност чрез която да реализирате желаната промяна във Вашия дом в съвсем кратък срок е потребителски кредит Експресо от Societe Generale Експресбанк. Само до 15.05.2015г. кредити до 5 000 лева до 5 години са без такса за одобрение. Банката не събира такса за кандидатстване за кредита. За допълнително удобство и спокойствие, потребителски кредит Експресо е с фиксиран лихвен процент за целия период, без изискване за поръчител и с улеснена процедура по отпускане.

Банковите консултанти на Societe Generale Експресбанк ще Ви съдействат при подготовка на документите и кандидатстването за кредит, съобразявайки се с Вашите индивидуални финансови нужди. Можете да уговорите лична среща в удобно за Вас време на телефон 0800 18 888, безплатен за цифрови абонати от цялата страна. Допълнителна информация можете да намерите и в Интернет на адрес www.sgeb.bg.

Платена публикация.

Oще: ad блок  societe generale  societe generale експресбанк  банка  банки  банкиране  експресбанк  реклама  реклами 


Още от Ad блок

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.