Ед Стафърд разкрива мистериите на Сибир, Етиопия и Бразилия | webcafe.bg
Webcafe

Ед Стафърд разкрива мистериите на Сибир, Етиопия и Бразилия

webcafeAd блок
06.10.2015, 13:07 (обновена 04.11.2015, 17:27)
ед стафърд

Снимка: © edstafford.org

Ед Стафърд е британски изследовател и пътешественик

Ед Стафърд е непоправим авантюрист и пътешественик, който е доказал във времето, че не би се спрял пред нищо докато не завърши мисията си.

В поредицата "Ед Стафърд: Загадките от птичи поглед" по Discovery Channel изследователят се изправя пред множество предизвикателства, за да разреши едни от най големите мистерии в Западна Папуа, Сибир, Етиопия, Бразилия и Замбия.

В един от епизодите Ед пътува до сърцето на Сибир, за да изследва корените на мистериозен кръг от разбил се камък, известен от местни легенди като гнездото на гигантски "огнен орел".

С появата на кратер или скалист вулкан насред иначе непроницаемата огромна тайга, местността продължава да озадачава учените. Ед знае добре, че студените местности са извън неговата експертиза и трябва да разчита на местните за помощ.

Той е отведен при група полу-номади, наречени евенки, чиито еленски шейни му позволяват да се доближи до мистериозната дестинация, независимо от суровото време, температурите под нула, снежните преспи и тежкия терен. Но коварният студ принуждава Ед да се върне обратно и той се предава, когато открива, че части от тялото му са измръзнали.

Следващата цел на Ед е странна поредица от кръгли точки в средата на пустинята Данакил в Етиопия - най-топлото място на планетата и опасна гранична конфликтна зона.

След първоначалното му вълнение и облекчението, че ще е сам със себе си на диво и красиво място, нещата започват да се объркват.

Камилата, която носи запаса му от вода, се измъква от каишката си и Ед рискува да припадне от изтощение, опитвайки се да я хване обратно, за да си върне водата, от която се нуждае, за да оцелее.Здравословното му състояние рязко се влошава. Но Ед е твърдо решен да разреши загадката на пясъците, независимо от местните легенди за зли духове и мистериозни случаи на смърт в пустинята.

Ед се връща обратно и в предпочитаните от него терени - джунглата на Амазонка. Целта му е тайнствен лазурно син воден басейн, дълбоко в отдалечения щат на Бразилия - Мато Гросо.

Отбелязан на сателитните снимки, до басейна няма видим път, а около него е естествената защита от гъста девствена джунгла. Експедицията на Ед среща съпротивата на местните, които искат да защитят земите си от външна намеса.

В драматичен обрат Ед е принуден да обмисли радикална промяна на първоначалния си план, заради който попада в джунгла, далеч по-трудна за преминаване и справяне, отколкото която и да е подобна местност, през която е минавал до момента.

Премиерното предаване стартира по Discovery Channel от 13-и октомври.

Oще: webcafe  анализи  бизнес  българия  забавление  коментари  лайфстайл  медии  новини  политика  развлечение 


Още от Ad блок

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.