Отговорно парти | webcafe.bg
Webcafe

Отговорно парти

webcafeAd блок
22.12.2015, 14:18 (обновена 22.12.2015, 14:46)

1 от 3 снимки Назад Напред

Отговорно парти

Нова интересна инициатива стартира в поредица нощни заведения в София през изминалите дни.

Става дума за информационната кампания „Отговорно парти", която е насочена към повишаване на информираността на младите хора за опасностите от прекомерна употреба на алкохол.

Основна цел на инициативата е и създаването на култура на умерена и безопасна консумация.
В празничните месеци, основна част от местата, в които може да се срещнат младите хора са заведенията.

Ето защо, специален екип представя кампанията на посетителите там, като ги насочва към безплатното мобилно приложение „Wise Drinking". Самото приложение е разработено от Перно Рикар и съдържа полезна информация и съвети как да се забавляваме отговорно.

То позволява на потребителите лесно да проследят броя на консумираните алкохолни единици в реално време. А чрез система за гео-локализация, се предоставя информация както за законовата уредба относно употребата на алкохол в държавата, в която се намира потребителят, така и за най-близките спирки на градския транспорт.

Разбира се, в системата са включени и контакти на такси за безопасно прибиране след парти, така че независимо в кой гради или държава се намираш да можеш с един клик да се свържеш с такси.

С помощта на устройството Alcohoot, което превръща смарт телефон в дрегер, шофьорите дошли с автомобила си биват информирани за приблизителните стойности на количеството алкохол в кръвта им. А с тази информация, всеки един от тях би могъл да прецени кое е правилното решение за безопасно прибиране у дома.

В рамките на вечерта промо екипите на Перно Рикар представиха инициативата „Отговорно парти" на повече от 500 човека в 4 нощни заведения.

В едно от тях се натъкнаха на Гери Турийска, заедно със своята половинка Ясен Козев и техните приятели Камен Алипиев-Кедъра, актьорa Косьо Лунгов, дизайнерa Росен Дуков и аниматорa Николай Иванов. Тяхната компания с готовност се съгласи да се включи в инициативата. Всички бяха проверени с Alcohoot дрегера и получиха ценни съвети от екипа на "Отговорно парти". Разбира се, те получиха и забавни стикери, значки и магнити, подканящи към отговорна употреба на алкохол, като всеки един участник в кампанията.


Информационната кампания „Отговорно парти" напомня, че прекаляването със спиртни напитки, особено по време на празниците е опасно и носи редица заплахи.

Oще: wise drinking  алкохол  безопасност  дрегер  мобилно приложение  отговорно парти  пернод рикар  празници  прибиране  промили  такси 


Още от Ad блок

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.