VenZy призовава децата и младите хора да предприемат действия срещу хулиганството и тормоза | webcafe.bg
Webcafe

VenZy призовава децата да предприемат действия срещу хулиганството и тормоза

Ad блок
26.02.2015, 16:15 (обновена 28.02.2015, 18:30)

1 от 9 снимки Назад Напред

Cartoon Network - Клуб Приятелство

Харизматичният изпълнител VenZy призовава всички деца и млади хора в България да се изправят срещу тормоза, обединявайки сили с Cartoon Network в кампанията "Клуб приятелство: Имаш силата - бъди приятел"


Cartoon Network стартира национална кампания против хулиганството и тормоза в партньорство с Фондация "Асоциация Анимус".
  • Над 102 000 обаждания от деца и млади хора са постъпили на национална телефонна линия за деца 116 111 за последната 2014-та година във връзка с насилие или тормоз.
  • 35% от тях са направени от деца до 12 годишна възраст.
  • Над 5 000 са посещенията на сайта на Фондация „Асоциация Анимус" за последната година и десетки са имейл заявките за консултации в търсене на помощ.

Харизматичният изпълнител VenZy призовава всички деца и млади хора в България да се изправят срещу тормоза, обединявайки сили с Cartoon Network в кампанията "Клуб приятелство: Имаш силата - бъди приятел". Инициативата официално стартира този петък (27 февруари) и има за цел да повиши осведомеността и да вдъхне сили на децата да се справят с тормоза, използвайки уникални анимации и истории, които да мотивират децата да поговорят за техните изживявания, да бъдат добри приятели и да си помагат.

За последните 3 дни VenZy посети няколко основни училища в София и окуражи лично над 1000 подрастващи как да се справят с проблема.

Тъй като тормозът представлява проблем, който засяга почти всички деца в един или друг момент, Cartoon Network си партнира с Фондация "Асоциация Анимус", за да информира децата и младите хора относно тези въпроси и да предостави незабавна помощ и подкрепа за тези в нужда. За последната година на специализирания телефон 116 111 са постъпили 102 889 обаждания като 35% от тях са направени от деца под 12 години.

VenZy посети близо дузина основни училища в София като част от кампанията на Cartoon Network, която стартира в петък (27 февруари). Тя включва оригинална серия от късометражни анимации, които представят гледните точки на хулигана, обекта на хулиганство и пасивния наблюдател. Децата, които са се сблъсквали с тормоз - било то директно или не - могат незабавно да получат професионален съвет, полезни насоки и друг вид помощ онлайн на www.cartoonnetwork.bg/budipriatel.

VenZy споделя: "Радвам се да подкрепя Cartoon Network и да вдъхна кураж на децата да се изправят срещу тормоза. Това е много сериозен проблем, засягащ деца от всички възрасти в България. Почти няма човек, който да не е бил тормозен като малък или да не е бил свидетел на хулигантсво. Лично аз съм бил свидетел на това как по-слаби или по-малки деца са подлагани на тормоз заради различен социален статус или заради нещо друго. Тогава осъзнах, че това не е правилно. Затова се научих да съм мил и позитивен към хората около мен, изграждайки една приятелска и дружелюбна култура и отношение. Вярвам, че така успях да помогна по някакъв начин. Важно е децата да разберат, че тормозът не е приемлив и че е ОК да се открият и да говорят за преживяванията - независимо дали са били обект на тормоз или са видели как някой е тормозен. Всички ние можем да помогнем, просто като сме приятели, мили и внимателни към другите."

От Фондация „Асоциация Анимус" споделят: "Фондация „Асоциация Анимус" управлява Национална телефонна линия за деца 116 111 при Държавна агенция за закрила на детето и подкрепя кампанията на Cartoon Network за справяне с тормоза в училище. Ние от Фондация „Асоциация Анимус" вярваме, че подобни инициативи ще допринесат за създаване на по-безопасна среда без тормоз в българските училища. Независимо от неговата продължителност, училищният тормоз оставя трайни психологически последици у децата, които го преживяват, и води до затвърждаване на агресивни модели на поведение като начин за справяне на извършителя в трудни за него ситуации. Изключително важно е да окажем навременна помощ на децата засегнати от тормоз и да ги изведем от тази ситуация на повтарящо се насилие и страдание. Заради това сме горди, че сме в подкрепа на тази страхотна инициатива."

"Cartoon Network представлява място, в което децата могат да бъдат себе си и ги окуражава да се чувстват удобно и уверено с това кои са самите те" - казва Ханес Хайелман, VP and MD of Turner Broadcasting Central and Eastern Europe. "Ние знаем, че тормозът е проблем, който засяга много от нашите млади зрители. Работейки с партньори като Фондация „Асоциация Анимус", ние искаме да им вдъхнем сили да предприемат действия срещу тормоза като бъдат приятелски настроени и подкрепящи другите; и още - да не се страхуват да се изправят и да кажат на някого, че са били обект на тормоз. Ние адресираме този чувствителен въпрос по начин, по който децата могат да разберат - и предоставяме съвети за това къде могат да получат подкрепа.

Децата могат да посетят www.cartoonnetwork.bg/budipriatel за повече информация, ресурси, професионални съвети, както и да видят оригиналните късометражни анимации и лични послания от VenZy.

Oще: boomerang  cartoon network  venzy  асоциация анимус  бъди приятел  тормоз  училищен тормоз  хулиганство 


Още от Ad блок

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.