С един клик в италианския кулинарен рай на София | webcafe.bg
Webcafe

С един клик в италианския кулинарен рай на София

5347688Антония Антонова
23.06.2017, 13:05 (обновена 23.06.2017, 19:15)
Колина

Снимка: © Webcafe

Колина, която е управител на Spaghetti Kitchen Bar на площад "Света Неделя" в София, споделя, че най-важното за нея е да вижда как хората си тръгват щастливи от заведението.

Колина е младата и усмихната управителка на Spaghetti Kitchen Bar на площад "Света Неделя" в София. Тя е лъчезарен човек, за когото от пръв поглед можеш да заключиш, че обожава работата си. Енергията, с която влиза в помещението е заразна и някак подсказва, че храната на това място зарежда не само тялото, но и духа.

Ето защо тук често е пълно. Няма страшно обаче, вече не е нужно човек да чака на крак, за да се освободи маса. Можеш да резервираш с един клик, още докато си на работа.

С Колина можем да говорим за вкусотии и вълшебни кулинарни изживявания векове наред, но за жалост няма как да си я отмъкнем за толкова много време. Ето какво ни разказа усмихнато тя:

Какво харесваш в работата си най-много?

Харесва ми това, че имам възможността да общувам с много различни хора всеки ден. Любовта ми към италианската храна също ме кара да се радвам, че съм част от това. Най-важното за мен всъщност е да виждам как хората си тръгват щастливи оттук.

Каква кухня предлагате тук?

Кухнята ни е типично италианска, като самата идея на заведението беше да разчупим малко това, което сме създали вече като традиция. Поради тази причина сме включили още две допълнителни секции в нашето меню.

Едната от тях е етно и включва в себе си рецепти, познати по цял свят като например норвежки, френски, японски ястия.

Включили сме и нашия прочит на българската кухня като сме интерпретирали някои традиционни ястия, приготвени "ала Spaghetti Kitchen."

Какви са специалните ви предложения за лятото?

Имаме лятно меню с морски дарове -  миди и риба. То включва две салати, основно и паста, типично в стила на Spaghetti Kitchen. Имаме и ново коктейлно меню, което вече е факт. Чудесни коктейли.

Лятно време и в двата ресторанта разполагаме с приятни летни градини, отворили сме още една отворена зона, където има гледка към улицата, градска атмосфера, но и тревички, светлини, дръвчета. Градината предразполага към по-голяма раздвиженост лятото.

Искаме да наблегнем на развитието на бара. Освен менюто с коктейли, четвъртък петък и събота правим събития с диджей и се радваме на млади хора, които идват да си пийват с нас.

Възможно ли е храната да е и здравословна, и вкусна?

Самата аз се храня доста здравословно. Всеки, който може да приготвя качествено храна, може да избегне нездравословното хранене. Ние се стараем да сме в крак с тенденцията. Фенове на добрия дух, тяло и храна сме, готвим със свежи и качествени продукти.

Какви хора посещават Spaghetti Kitchen Bar?

Хубавото всъщност е, че първо локацията ни позволява да се срещаме с всякакви хора. Oсвен това и целта на заведението беше да съберем различни възрастови групи, като съответно в баровата част с музиката и коктейлите идват по-млади хора.

В ресторантската част и във вино зоната идват пък хора, които търсят спокойствие и друг тип удоволствие. Заради храната и хубавото вино.

Spaghetti Kitchen, пл. "Света Неделя", София

Променила ли се е напоследък културата на хранене навън в България?

Да, хората се интересуват от различни типове храна. Вече са малко по-отворени да експериментират, например с неща, които едва могат да произнесат, но всъщност звучат интересно, с начина на хранене.

Хората си създадоха и навика да правят резервации предварително. Dineout, например, са наши партньори. Тяхната платформа дава възможност на клиентите ни да направят удобно резервация в реално време. Това улеснява и тях в шеметното им ежедневие, но улеснява много и нас, особено с разпределението на масите.

Имаш ли желание да готвиш вкъщи и имаш ли време за това?

Доста ме вдъхновява. Обичам да готвя и нещата, които научавам в кухнята тук като техники, се опитвам да прилагам вкъщи.

Интересна ми е италианската култура на хранене, наскоро се върнах от Италия, където опитах всичкo възможно - колбаси, сирена, запознах се с традиции. Това пренасям и тук.

Изключително много се радвам, че хората ни харесват и се превърнахме в емблематичен бранд за сравнително кратко време.

Стараем се да запазим италианския дух на заведението.

Коя е мечтаната ти кулинарна дестинация?

Не съм била в Испания, а бих искала, така че скоро ще отида да опитам техния хамон. Пътувам доста, обичам дестинациите, където мога да съм чревоугодник. Искам да обиколя света и да опитам всичко.

Spaghetti Kitchen, пл. "Света Неделя", София

В това ужасно уютно и едновременно с това супер просторно място на удобна централна локация можете да си запазите маса с един клик в Dineout.

Dineout е удобна онлайн платформа, която ви позволява да резервирате маса в заведение само с няколко клика. От сайта или приложението можете в реално време да видите къде има свободни места и без чакане и неудобства да организирате перфектния обяд или вечеря.

В Dineout разглеждате пълните профили и менютата на подбрани ресторанти в София и големите градове на страната.  Получавате потвърждение за резервацията си незабавно, без обаждания по телефона и допълнителни усложнения.


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.