Новият Roadhouse Grill – истински грил в сърцето на стара София | webcafe.bg
Webcafe

Новият Roadhouse Grill – истински грил в сърцето на стара София

Анелия ГеоргиеваАнелия Георгиева
10.10.2017, 13:57 (обновена 11.10.2017, 16:37)

1 от 4 снимки Назад Напред

Roadhouse grill

Снимка: © Ирена Игнатова

Ако искате да опитате хубаво месо, това е мястото

„Някога тук беше разположена централната сграда, където се приготвя бирата, отдясно бяха помещенията за ферментация, а най-вляво - администрацията." Това ни разказва Христо Паяков - вероятно един от малцината живи пивовари, някога оглавявал бирарията на братя „Прошек" на ул. Сан Стефано" 22.

В качеството си на такъв, Христо Паяков е сред официалните гости, които срещаме на откриването на ресторант Roadhouse Grill -  най-новото заведение на италианската Cremonini Group.

Още с влизането в ресторанта усещаме особена атмосфера, която не се дължи само на празничното настроение по случай откриването му. В Roadhouse Grill, освен невероятния мирис на прясно изпечено на грил месо, човек може да долови и опита да се пресъздаде духът на стара София - такава, за каквато сме чели в учебниците или са ни разказвали бабите и дядовците ни - и от друга страна - италианските изтънченост и усет към хубавите неща. А те личат във всичко - във вкуса, в интериора и топлата атмосфера, създадени от настоящите собственици на ресторанта.

По време на откриването домакините посрещат много гости и напълно естествено предвид факта, че Roadhouse Grill е едно от малкото заведения в града, където оттук насетне ще може да се опита наистина добре приготвено на грил месо.

Във вкуса му се убеждаваме и самите ние. Телешкото е звездата в менюто на Roadhouse Grill, като, разбира се, любителите на свинско, пилешко или автентични чешки наденички няма да останат разочаровани. А най-хубавото е, че дори можем сами да видим как се приготвя месото, тъй като характерна особеност на ресторанта е т.н. show cooking - отворен тип кухня.


Че виното е повече от прекрасно и създадено специално за Roadhouse Grill, можем да разберем и без да сме ценители или енолози.

В комбинация с всичко това, в заведението цари истинска италианска гостоприемност, заради която ни се иска да не си тръгваме скоро. Личи си, че всичко тук се прави с любов към храната и уважение към клиента.

Самият собственик на Cremonini Group Винченцо Кремонини, който е пристигнал от Италия в България специално за откриването на Roadhouse Grill, споделя, че успехът на ресторанта се дължи на правилната комбинация от вкус, качество и удобство, съчетани с гостоприемство и приятна атмосфера.

Това е трето заведение на Cremonini  Group в София след като компанията успешно отваря и развива другите си два ресторанта в кино комплексите Кино Арена Младост и Кино Арена Запад. А мястото на новооткрития ресторант е напоено с история.

Roadhouse Grill отваря врати точно там, където преди 133 години братя Прошек построяват своята чешка пивоварна. Дотогава в София наливно пиво се консумира само в 2-3 кръчми, като с откриването на бирарията се ражда любовта на българина към пивото и се слага начало на масовото производство на бира в България.

Тогавашната бирария създава работни места за много българи, в нея специалисти се обучават как да постигат истинския вкус на чешкото пиво, а самата технология за производство на бира започва да се модернизира.

„Чешкото пиво и до ден днешен е най-хубавото, знайте го от мен", казва ни Христо, докато разглеждаме чернобелите снимки от сграда на бирарията, окачени по стените на Roadhouse Grill.

В Roadhouse Grill бирата е най-малкото, на което ще можете да се насладите, ако посетите ресторанта. Пригответе се за богато меню, в което ще намерите сочно месо, приготвено на грил, гурме бъргъри, сандвичи и салати, класически ястия от месо, сред които свински ребърца, стек Фиорентина (T-Bone), контрафиле и други специалитети на заведението.

Освен вкус, в Roadhouse Grill ще откриете удобство, дружелюбни служители,  и, разбира се - автентична атмосфера, пресъздаваща италианския нюх за изтънченост, истинския вкус на чешко пиво и незаличимия от патината на времето дух на стара София.

Oще: cremonini group  roadhouse grill  show cooking  бирария на братя прошек  грил ресторант  грил ресторант в сърцето на стара софия  кремонини  месо  отновен тип кухня  стара софия  ул. сан стефано 


Още от Ad блок

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.