Отбелязваме с концерт Световния ден за информираност за аутизма | webcafe.bg
Webcafe

Отбелязваме с концерт Световния ден за информираност за аутизма

webcafeAd блок
01.04.2017, 09:24 (обновена 01.04.2017, 09:30)
аутизъм

Събитието „Освети в синьо" се организира за шеста поредна година

На 2 април отбелязваме Световния ден за информираност за аутизма. На открита сцена пред НДК в 19.00 ч. ще се състои концерт, кулминацията на който ще бъде осветяването на НДК в синьо като част от световната кампания Autisum Speaks - Light It Up Blue (Освети в синьо). Тази година кампанията е с мотото „Детската усмивка е над всичко!".

Събитието „Освети в синьо" се организира за шеста поредна година и е под патронажа на президента Румен Радев и на кмета на гр. София Йорданка Фандъкова. Г-жа Фандъкова е един от Посланиците на добра воля, сред които още са - Огнян Златев - ръководител на представителството на ЕК в България, Ираван Хира - Председател на Българския Форум на бизнес лидерите. Организатори са Сдружение „Аутизъм днес", Фондация "Стъпка за невидимите деца на България" и Сдружение „Тацитус".

Водещи на събитието по традиция ще са Георги Мамалев, Део, Стефан Щерев, а тази година се включат и красивата Ева Кикерезова и Ники Стойнев. На сцената ще излязат любими наши изпълнители - Любо Киров, Pavell & Venci Venc', DARA, Орлин Павлов, Йоанна Драгнева, Дидо от Д2, Коцето Калки и Мартина Табакова, група „Медикус", вокална група „Бон Бон", Поли Генова, група „LaTiDa" и Богдан Томов.

2 април е обявен за Световен ден на осведоменост за аутизма от ООН през 2007 г. Инициативата „Освети в синьо" има за цел всяка година да привлича вниманието към аутизма.

Концертът се организира с подкрепата на Столична Община, НДК, Евробет.

Oще: аутизъм  освети в синьо  световен ден за информираност за аутизма 


Още от Ad блок

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.