Ами ако в стаята влезе лъв? | webcafe.bg
Webcafe

Ами ако в стаята влезе лъв?

webcafeЗлатина Димитрова
18.11.2016, 14:02 (обновена 21.11.2016, 12:27)
MBA

MBA се е превърнала в мерило за успех и гаранция, че притежателят й е ценен кадър, независимо от професионалната област

Какво ще направите, ако в този момент в стаята влезе лъв? Ако бяхте форма, каква форма щяхте да сте? Колко часа ще са необходими на куче, за да се разходи от Мадрид до Барселона с консервена кутия на опашката?

Ако тези гатанки ви звучат абсурдно, подгответе се за още такива. Поне ако искате да имате работа със заплащане от близо 170 000 долара на година и кариера мечта. Това са част от въпросите, които получават на интервюта за работа завършилите магистърска степен по бизнес администрация - MBA. Не я бъркайте с обикновена магистратура - това е образование, което може да получите в световните топ бизнес училища, като се различава от другите степени по изискванията за прием, бюджета, перспективите за професионално развитие и студентските профили.

Изброените казуси са само илюстрация за развитото мислене и способности за реакция в неочаквана ситуация, с които се сдобиват завършилите тази програма.

MBA степента гарантира повишаване на заплатата с 81 процента, а до осем години годишното възнаграждение може да се увеличи с още 64% и да достигне до 169 000 долара (по данни за САЩ).

Американските компании планират да предложат на наскоро завършилите MBA програми стартова средна основна заплата в размер на USD 105 000 през 2016 г. Същото очаква и онези, които са завършили магистърска степен по финанси и магистърска степен по счетоводство.

Според доклад на GMAC за 2016 година завършилите магистратура по мениджмънт ще бъдат наети от 75% от проучените работодатели в Азиатско-тихоокеанския регион, от 62% от европейските компании и от 58% от латиноамериканските компании - увеличение до 10% година за година в някои от регионите.

Близо 90% от корпоративните специалисти по набор на персонал, които работят директно с участващите бизнес училища, планират да наемат наскоро завършили MBA програми през 2016 г.

Не става дума само за пари обаче. MBA се е превърнала в мерило за успех и гаранция, че притежателят й е ценен кадър, независимо от професионалната област, дали работата е в частния или публичния сектор, без значение на кой континент. Затова и тя дава възможност на завършилият да се сдобие с работа, която освен високо заплащане му носи и удовлетворение.

Затова и ако досега не сте се замисляли за този тип образование, време е да го направите.

През 2016 година има по-голямо разнообразие и възможности за желаещите да получат престижната магистърска степен. Въпросът е обаче да се избере правилното бизнес училище, което в максимална степен да отговаря на очакванията за високи резултати.

За да се получи, много важна е комуникацията лице в лице с предсатвители на различни бизнес училища. Те ще могат и да ви дадат обратна връзка за това каква е конкуренцията за прием в училището.

Именно такава възможност ще получите в София на 24 ноември, когато ще се състоят Access MBA и Access Masters. Двете събития предоставят възможност на кандидатите да се срещнат лично с представители на бизнес училище от Oxford University, IESE Global Executive MBA, Vienna University of Economics and Business - WU Executive Academy, IE Business School, Kedge Business School, American University in Bulgaria(AUBG), University of Sheffield и много други. Кандидатите ще имат възможност за разговор с представител на съответното бизнес училище, в който да бъдат обсъдени основните въпроси, които го интересуват. Събитието е част от есенната обиколка на Access MBA, която включва 125 международни бизнес университета и се провежда в 34 града по целия свят.

Преди, след и между срещите с бизнес училищата участниците могат да получат безплатна консултация по всеки един аспект на подбора на училище, подготовка за GMAT, възможности за финансиране и стратегии за кандидатстване, което ще гарантира една успешна инвестиция в бизнес образованието.

Събитията ще се състоят на 24 Ноември 2016 в хотел „Балкан" в София, между 10:30 ч. и 22:00 ч.

Ако искате да се запишете, може да се регистрирате безплатно онлайн на адрес www.AccessMBA.com и www.AccessMastersTour.com. При регистриране най-малко 10 дни преди събитието, участниците ще получат оценка на профила и персонализирана консултация, за да открият най-подходящите бизнес училища на събитието.

Oще: access mba  gmac  mba  mba програми  балкан  бизнес  бизнес администрация  бизнес училища  кариера  мениджмънт  образование  пари  счетоводство 


Още от Ad блок

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.