Удоволствия за сетивата в една чаша | webcafe.bg
Webcafe

Удоволствия за сетивата в една чаша

webcafeAd блок
04.05.2017, 15:18 (обновена 05.05.2017, 17:58)
New Bloom Winery

Фиеста с четиристепенно меню от шеф Андре Токев, със специалното участие на Мария Силвестър и разкошните вина на New Bloom Winery

Кое е общото между пяна от солена вода, Мария Силвестър, октопод с магданозено айоли и кули от червени чушки, бяло вино купаж от Совиньон Блан и Шардоне, шеф Токев, парма шунка със сушени череши и какао балсамов сироп, 300 щастливи гости, мини бургер от говежо с бри сирене, чаши с розе от Каберне Совиньон, снежен рак със салата от манго с азиатски аромати и естетески картини, прожектирани на видео стени?

Отговорът: New Bloom Winery (новото име на винарска изба Съединение позната на българския пазар с марките Pixels, Face to Face u Verano Azur).

Поводът: Дебютът на вината от най-новата серия на избата - New Bloom бяло вино и New Bloom розе. Две леки, приятни и лесни за употреба вина, чиито плодовите аромати и свежест ги правят подходящи за консумация в идните горещи дни в града.

Вкусовите рецептори на над 300 гости изпаднаха в нирвана по време на мултисетивната вечеря, подготвена от шеф Андре Токев и New Bloom Winery.

За насладата на останалите сетива също бе помислено. За "слуха" ни се погрижиха талантливите момичета от трио Хипнотик, които откриха вечерта с любими български народни песни с нов прочит изпълнени на класически инструменти като виолончело и цигулка. Очите ни се наслаждаваха на изящни картини прожектирани на мултимедийни стени в цялата зала носещи усещането за лято, наслада, щастие и удовлетворение.

Слави Райчев (вицепрезидент на Асоциацията на сомелиерите в България) запозна гостите с всички предимства на вината - от сортовете, използвани за направата им, през новите технологии в производството и начина им на бутилиране (като стъклените тапи позволяващи многократна употреба).

Официалният старт на вечерята бе даден от Мария Силвестър, която въведе присъстващите в кулинарното пътешествие на New Bloom Winery.

Домакините бяха разчупили традициите, поставяйки креативно предизвикателство към шеф Андре Токев.

Майстор готвачът трябваше да изгради цялостно четиристепенно меню, съобразено с вкуса и емоциите, носени от вината на изба New Bloom Winery. Задача, с която кулинарният професионалист се справи успешно.

Доказателство за това бяха празните чинии и чаши.

Кулинарна задача 1: вино New Bloom - Sauvignon Blanc & Chardonnay.

Купаж от бели сортове, пленяващ сортов букет с уханието на дивна ароматна зеленина - киви, лайм и екзотични плодове - манго, маракуя.

Отговорът на шеф Токев: мида Сен Жак потопена в плътен сос от маракуя, салата от снежен рак с манго и азиатски аромати и късчета апетитна сьомга поднесена върху мус от лайм.

Кулинарна задача 2: вино Verano Azur - Rose/Cabernet Sauvignon. Апетитен цвят на малина. Елегантна плодовост и пленяваща чистота с нюанси на френско грозде и червени семчести плодове - ягода, малина. Вкус със силно начало, сочна дължина с много добра хармония, дължина и структура. Свеж и плодов финал с траен, съблазнителен спомен.

Отговорът на шеф Токев: скарида върху диня с мента, свеж октопод с магданозено айоли и пилешки галантин с раци върху ягоди с маринован зелен пипер сервиран в черупка от мида.

Кулинарна задача 3: вино Pixels - Cabernet Sauvignon. Красив тъмнорубинен цвят. Приятен плодов букет с аромат на синя слива, касис, черна череша и елегантна барикова зрялост с нюанси на шоколад, ванила и сладки подправки. Вкус с добра структура, свежа дължина и хармония с апетитен финал и траен послевкус.

Отговорът на шеф Токев: мини бургер с говеждо и сирене бри, барбекю свински гърди с тортила с крем от авокадо и парма шунка със сушени череши и балсамов сироп с какао.

Кулинарна задача 4: вино F2F - Dornfelder, тъмнорубинен, наситен цвят с нюанс на арония. Интензивен букет с покоряваща плодовост - къпина, черна стафида, лятна череша и завладяваща барикова зрялост. Вкусът със сила, концентрация, богата структура и мощен, пикантен финал.

Отговорът на шеф Токев: моркови в сироп от мед и стафиди, гарнирани със сорбе от червено вино, баница от козе сирене със сладко от червено цвекло, тарт татин от карамелизиран патладжан и шоколадов мус с лют пипер.

Oще: new bloom бяло вино  new bloom розе  new bloom winery  бяло вино  бяло вино от new bloom winery  винарска изба съединение  вино  вино от съедиенение  вино от тракийската низина  винопроизводител  мария силвестър  ново вино new bloom winery  производство на вино  съединение вино  тракийска низина  шеф токев 


Още от Ad блок

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.