Пол Джиамати и National Geographic Channel изследват киборгите | webcafe.bg
Webcafe

Пол Джиамати и National Geographic Channel изследват киборгите

Webcafe.bg
12.11.2015, 19:30 (обновена 13.11.2015, 15:51)

1 от 2 снимки Назад Напред

Холивудският актьор Пол Джиамати е главно действащо лице във втория епизод от поредицата „Пробив" на National Geographic Channel.

Джиамати е режисьор на серията „Повече от човек", която тази неделя от 20.55 ще покаже най-новото в технологиите за подобряване на човешкото тяло.

Така „Пробив" на National Geographic Channel и General Electric продължава да изследва изумителните научни иновации, които се случват постоянно в наши дни, и да представя учените, стоящи зад тях.

Миналата седмица зрителите видяха откриващия епизод, в който режисьорът Питър Бърг разказа за непрестанната борба на човечеството с вирусите и за овладяването на епидемията от ебола.

Втората серия е разгърната от Пол Джиамати в по-различен стил - той пътува из няколко точки от света, където водещи учени правят открития, свързани със сливането на машината и човека. С чувство за хумор и естествено любопитство към откриващите се възможности, Джиамати си задава въпроса способна ли е машината да убие човешкото в нас и доколко са верни създадените представи от фантастичните книги и филми.

Оказва се, че съществува голяма вероятност вече да познавате някой киборг или дори самият вие да сте киборг.

Защото според официалното определение това е „биологически организъм, съдържащ механични компоненти". Тоест, спокойно може да бъде човек с изкуствени крайници, или дори с пейсмейкър.

Джиамати обаче открива, че подмяната на части от телата ни е само един аспект от революцията, която предстои. Бързият напредък на биологията и технологиите ще разшири сетивата ни и ще промени същността на нашето тяло и съзнание. Пробивите в науката ще ни направят по-силни, по-бързи, по-умни. Но дали когато създаденото от природата и сътвореното от човека се обединят ще останем хора, или ще се превърнем в нещо различно?

Специално участие в епизода записва още един холивудски режисьор - Дейвид Кронънбърг.

Авторът на вълнуващи хорър филми, свързани с телесни мутации и връзката между тяло и душа („Мухата", „Видеодром", „Скенери"), също излага вижданията си по темата и кара Пол Джиамати да погледне по друг начин на показаните научни открития.

Поредицата „Пробив" ще продължи и следващата седмица, а предстоящите епизоди са режисирани от други именити режисьори като Рон Хауърд, Брет Ратнър и Анджела Басет.

Още интересни факти и информация за поредицата можете да намерите тук.

Oще: general electric  national geographic  актьор  биология  документалистика  изследват  канал  киберпънк  киборг  машина  наука  научнопопулярен  открития  повече от човек  пол джиамати  поредица  пробив  режисьор  робот  телевизия  технологии  тяло  холивудски  човек 


Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.