Хвърчащата English стая | webcafe.bg
Webcafe

Хвърчащата English стая

Webcafe.bg
01.04.2012, 12:42 (обновена 04.04.2012, 08:05)
shi

Вече има начин

Искате да учите език, но времето ви е ограничено, а и тези часове след работа, когато си твърде изморен, но се налага да пътуваш до езиковия център... Вече има начин.

Ти можеш отвсякъде! Освен че е мото на рекламна кампания на стартиращата днес, 2 април, платформа за онлайн езиково обучение, е и вярно. Както разбирате, става въпрос за обучение във виртуална класна стая.

Затова създателите й изтъкват нейната гъвкавост и лесния достъп за потребителите. Любомира Василева, маркетинг директор на LanguageBox.bg, и Ангел Кочев, академичен директор, както и техният екип се занимават с езиково обучение от 10 години.

"Всеки ден виждаме, че има мотивирани хора, които имат силно желания да изучават чужд език, но са прекалено заети на работното си място, в семейството или имат безброй всекидевни задължения", казва Любомира Василева. Това ги подтикнало към новата концепция.

Ангел Кочев също има своите аргументи. "Да посещаваш стандартно езиково училище изисква свободно време - курсовете са в определени дни от седмицата, имат фиксиран час и график. Ако работиш от 9 до 5 6 дни в седмицата и после трябва да се бориш със задръстване, за да стигнеш до езиковата школа, много хора просто се отказват и по този начин спират развитието си, което е жалко.

Освен това има много хора от по-малки населени места, които реално нямат достъп до качествено езиково обучение, да не говорим за българите в чужбина, където езиковото обучение е изключително скъпо и труднодостъпно".

Как на практика става обучението?

Курсовете се провеждат във виртуална класна стая, като курсистите могат да правят същото, което биха правили в стандартна класна стая - могат да виждат и чуват преподавателя, да взимат думата, да задават въпроси, да комуникират на съответния език - имат нужда единствено от добра интернет връзка, микрофон и слушалки.

Курсистите сами решават кога да работят по упражненията за самоподготовка в зависимост от своята заетост и свободно време.

Освен това вече е практически невъзможно да пропуснеш занятие. Курсистът има 3 месеца, за да покриете материала от съответното ниво, като сесиите с преподавател се повтарят в различни часови пояси през цялата седмица.

Например, ако човек е пропуснал занимание в понеделник сутрин, може да го навакса в сряда вечер, събота или неделя - в рамките на 3 месеца. Ако се затруднява с материала, може да посети същото занятие толкова пъти, колкото му е нужно, за да заучи определената лексика и граматични структури.

Нужни ли са специални компютърни умения?

От фирмата са направили всичко достатъчно опростено, за да може курсистът да се съсредоточи единствено и само върху преподаването и усвояването на материала. Абсолютно задължителна е обаче добрата интернет връзка - тя гарантира пълноценно участие в сесиите.

Учебният продукт е оригинален и e разработен изключително и единствено за нуждите на платформата ни. Всеки урок съдържа материал, който е предвиден за работа във виртуална класна стая с преподавател и материал, предназначен за самоподготовка в онлайн платформата на LanguageBox.bg.

В отделните нива има изобилие от текстове за Четене с разбиране, Слушане с разбиране, граматически упражнения, упражнения за Говорене и Писане, както и речников запас от над 6000 думи. Всички текстове за Слушане с разбиране са записани с естествени носители на езика - американци и англичани.

Преподавателите са...

както български, така и чуждестранни. Всички са преминали методическо обучение и са тренирани за работа в платформата. Те са опитни филолози, преподавали са в престижни езикови училища в България и по света. Представени са с биографиите си на уебсайта на компанията.

Oще: английски език  език  курсове  обучение  онлайн  платформа  преподаватели 


Още от Общество

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.