Признаци, че си атеист-фанатик | webcafe.bg
Webcafe

Сърдиш се на Бог, че не съществува...

Webcafe.bg , По isfarinka.ru, превод Десислава Главева
22.07.2010, 13:23 (обновена 23.07.2010, 15:15)
атеизъм

Убеден си, че "да мислиш с мозъка си" значи да си атеист

1. Вярваш, че самолетите, компютрите, компасите и т.н. са били специално проектирани и създадени от някого, но също така вярваш, че човешкото тяло - неизразимо по-сложно от всички съществуващи изобретения, се е появило в процес на случайна биологическа еволюция.

2. Твърдиш, че трябва да се отнасяме скептично към всичко. Но смяташ за глупаци всички, които се отнасят скептично към теорията на еволюцията.

3. Вярваш, че животът е произлязъл от мъртви химически вещества, но напълно отричаш, че Христос възкръсна от мъртвите.

4. Няма да заложиш 10 лева на Еврофутбол, защото шансовете да спечелиш са незначителни. Но пък без проблем залагаш бъдещето на безсмъртната си душа на практически невъзможната теория за самовъзникването на живота.

5. Казваш, че "необичайните твърдения изискват необичайни доказателства", а после без никакви доказателства твърдиш, че няма Бог.

6. Смяташ, че атеистите, обърнали се към християнството или лъжат, или никога не са били "истински атеисти".

7. Смяташ, че християнският светоглед е ограничен, защото християните вярват само в един Бог, а твоят - напротив - е доста широк, защото не вярваш в нито един.

8. Не знаеш иудеин ли е бил апостол Петър или римлянин, но пък можеш веднага да назовеш заглавията на последните три "сензационни" романа, разкриващи "лъжите" на християнството.

9. Разочаровал си се, когато си научил, че не всички християни разбират буквално всяка дума от Библията.

10. Възприемаш Библията за художествена литература, а "Шифърът на Леонардо " - за документална.

11. Намираш логика в следния силогизъм: "Библията е дебела книга. "Властелинът на пръстените" - също. Защо да вярваме на първата, а не на втората?!"

12. По-скоро вярваш във феи, елфи и говорещи зайци, отколкото в Христа.

13. Неохотно уважаваш християните, които настояват, без оглед на всичките ти аргументи, че Бог съществува, но в същото време смяташ, че християните не умеят да мислят с мозъците си.

14. Убеден си, че "да мислиш с мозъка си" значи да си атеист.

15. Мислиш, че всеки християнин, написал книга за християнството, го е направил за пари, а всеки атеист, написал книга за атеизма - за просвещение на масите.

16. Не можеш да повярваш в събития с двухилядолетна давност, защото „никой не може да бъде уверен със сигурност, какво наистина се е случило тогава". Но пък твърдо вярваш, че религията е била изобретена от управляващата класа преди 5000 години, за да държи масите в подчинение.

17. Смяташ, че въпроси от типа на „може ли Бог да създаде квадратни кръгове или камъни, които не може да повдигне" са от жизнено важно значение за християните.

18. Наричаш Иисус "Иешуа" и Бог - "Яхве", за да намекнеш, че те по нищо не се отличават от Моллох или Ваал.

19. Гордееш се, че си свободен от предразсъдъци - за разлика от „тъпите", „ненормални" и „агресивни" християни.

20. Смяташ, че престъпленията и греховете на някои християни (инквизитори, конквистадори, свещеници-педофили и т. н.), действали в разрез с Христовото учение, дискредитират Християнството като цяло, но престъпленията на атеистите като Хитлер или Сталин, действали в съгласие с атеистическите убеждения за отсъствие на обективен морал, изобщо не хвърлят сянка върху атеизма.

21. Сърдиш се на Бог, че Той не съществува. Твърдиш, че вярата в Бога е сляпа вяра, но не виждаш, че също така сляпо вярваш, че Бог не съществува.

22. Отричаш вярата си, че Бог не съществува, като уточняваш, че просто не вярваш в Неговото съществуване, сякаш между двете мнения има разлика.

22. Смяташ, че астрономическите размери на Вселената опровергават съществуването на Бога, сякаш Бог може да бъде побран в една малка Вселена!

23. Можеш да водиш всякакви богословски спорове за съществуването на баба Яга и розовите еднорози. Уверен си, че има повече доказателства за съществуването на баба Яга и розовите еднорози от доказателствата за съществуването на Бога.

24. Вярваш, че си произлязъл от маймуните. Но ще забиеш един в лицето на всеки, който те нарече "маймуна".

25. Мислиш, че щом сме длъжни да преподаваме на децата теорията за Интелигентен Създател, то напълно логично с нея трябва да преподаваме и теорията, че децата ги носят щъркелите.

*Публикуваме текста по препоръка на Александър Тодоров. Ето и част от аргументите на нашия читател:

"...Не обелвате и думица за пътя за излизане от мерзостта. Каква полза, ако лекарят ви каже какви са ви симптомите, а не ви обясни причината? Или ви каже от какво боледувате, но не ви предпише лекарство?

И тъй причината и за разврата и за безпътицата и за хаоса в обществото е само една - Богоотстъплението. Хората забравихме за Бога. Поставихме човека на негово място - творението вместо Твореца. И разбира се, че бързо се напълва с "плажни кифли" както се изразявате, с блудни умове в Елмаз, отчяни, изнервени, объркани, гневни люде. Който не пие Христовата вода и не поема Христовата истина, а с горделивия си плътски ум си мисли, че може сам да постигне спасението, извън Бога или дори въпреки Бога, той разбира се, че ще падне в лапите на греха - няма значение дали ще е разврат или празнодумство или сребролюбие или превъзнасяне или сквернословие или гняв.

Защото когато станем слуги на дявола, няма никакво значение по кой път сме стигнали до него, няма значение дали сме обесени или сме удавени - все сме в тъмнината, все сме обърнали гръб на Господа и Неговия закон.

При това забележете, че самоопределението е въпрос на личен избор - Бог ни е дал свободна воля и всеки сам си решава дали ще е честен или лицемерен, дали ще служи само на плътта или ще мисли и за духа, дали ще е развратник или ще се въздържа от блудството и ще пази душата си чиста, дали ще прощава на хората (както ни е заръчал Христос) или ще бъде отмъстителен, дали ще Богохулства (и то без да познава Божието слово) или ще бъде изпълнител на Божия закон, дали ще се поддаде на ересите и суеверията или ще си стои в лоното на Светото Православие..."

Верни на принципите за свобода на вероизповеданието, както и на правото на всеки да изрази открито и свободно мнението си, сме готови да дадем думата и на други - с друго мнение. 

Oще: атеизъм  бог  религия  християнство 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.01.2015, 20:37

60 Kush Kushel.100000042012891 | 09.01.201520:39

Хипертъпотия. Религията (вярата) е патерица за сакат мозък. Нищо повече. Рудиментарен орган на човешкото съзнание.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.10.2014, 22:28

59 Lyubo Kostadinov.1567550586 | 16.10.201422:29

Скоро не бях чел по-малоумна статия.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 31.10.2011, 18:42

58 NNN | 03.11.201104:05

Данте_18, добре, че си ти да ни светнеш за заблудите на християните, че иначе щяхме да живеем в мрак, а сега ни просветна. Апропо: ако не знаеш какво е сарказъм, да ти обясня.
От4ето, първо направи разлика между естествен и изкуствен подбор преди да ни поучаваш. А после: аз също съм чел Библията 2 пъти, така че ай обясни ми къде пропуснах да се пропагандира насилие или спиране на прогреса и така милата на сърцето ти наука. Само не ми се мотивирай с т.нар. Света Инквизиция - някаква фанатична организация използваща за извинение християнството. После обясняваш ни, че религиите не били теории, а вяра. Ама, разбира се. Затова се нарича "вяра", защото се доверяваш на казаното без да има доказателство за това. И никой не те задължава да вярваш. Вярата не е закон - ако искаш вярваш, ако искаш - не, имаш СВОБОДАТА (неслучайно акцентирам на тази дума) да решаваш.
После - никой не поучавал децата си по Библията: ами ако четеш по диагоналната система няма как да видиш всичко, защото Книга Премъдрост на Иисуса, син Сирахов е част от Стария завет на Библията.
Надявам се някой много умен последовател на науката да обясни на нас простите заблудени хорица, дето вярваме в това, което науката не може да обясни.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.08.2011, 11:40

57 каменоф | 24.08.201114:59

И ако отговоря с "не" на всичките 25 въпроса-какво следва, че съм дълбоко религиозен християнин ли?
Моля, поръчителят на публикацията да ми отговори.
Защото освен няколко (приличащи на мнооого оригинални) въпроса, нищо друго не видях, например-изводи, констатации и т.н.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.10.2010, 00:33

56 benedetta | 09.04.201116:05

Доколкото разбирам, авторът на статията е руски гражданин.
Русите и славяните като цяло, както и на юг- гърците, от които сме възприели православието, са- традиционно и исторически обусловено, много по-вярващи в Бога народи от нас, българите.
А коя е и какво означава думата за благодарност на руски език? Отговарям: ''спасибо''; произлиза от: ''Спаси, Бог'' /Господи/и се изговаря ''спасо бох'', с отпадащ звук ''х''. Питали ли сте се, защо на руски език почивният ден, ''неделя'' е ''восскресение''? А на гръцки- ''кириаки'', което ще рече ''господен ден''. Както и църковното понятие ''евхаристия'' и ежедневното ''евхаристо''- БЛАГОДАРНОСТ; БЛАГОДАРЯ !
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.02.2011, 16:59

55 Милко Желев | 22.03.201115:16

Дали има или няма Бог, всеки си решава за себе си, колкото по-малко влияние има църквата за тази избор,толкова по-добре. Чудя се на всички вярващи, които атакуват науката, че не се водела по светото писание. Наука и религия са две различни неща. Науката работи с факти, опити, доказателства, неща които могат да се видят и да се пипнат. Религията работи с вяра, която е трудна за измерване. Колкото и да напредне науката, не мисля, че някога ще изнамери доказателство за съществуване или несъществуване на бог. Да приемем, че бог съществува и аз съм силно вярвящ. Какво е наука? Стремежът на любознателният човек да научи повече за вселената, създадена от Бог. Тази любознателност е в него още от създаването му, това е божи дар. Науката дори възвеличава Бог, защото колкото повече, узнаваме за вселената, тя ни изглежда, още по голяма и сложна, т.е. Бог е още по-велик отпреди. Проблемът на тези които отричат науката е в липсата им на вяра в Бог. А щом ви липсва вяра, нали знаете, казаните ви чакат долу, навсекиму според вяратаq мухаха Палав
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 13.10.2010, 15:18

54 Delcho Slavchev | 13.10.201015:19

Ето тук има нещо което може би ВИ интересува:http://www.facebook.com/group.php?gid=326030322413&v=app_2373072738&ref=search
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.09.2010, 01:51

53 Българолюб | 25.09.201014:27

otcheto Като гледам май искаш да ми кажеш че трябва да гледам за пример съветските болшевици-атеисти за пример на човешки прогрес и модерност.Че нали точно от такива атеисти като тях Тротцки Ленин Каганович Зиновиев ,Дзержински,Апфербаум и тн загинаха над 40милиона руснаци и още 20мил умряха от глад началото на двадесеттях.А милионите французи предимно интелигенция и духовници обезглавени на гиолотината на атеистите на френската революция а милионите зверски избити в Кампучия от атеиста Пол Пот.Какви зверства и какви кланета и тем подобни е извършила православната църква та пишеш такива нелепости.Точно атеистичните режими са подлагали на най жесток геноцид собствените си народи и точно напротив да вземем на предвид България че точно когато Православната църква е била в едно цяло с държавата сме постигали най великите периоди в своята история.Точно когато българския народ е бил най вярващ е бил най силен най твърд и борбен най жизнен и продоктивен във всяко отношение и с най желязна воля за налагане и победа.Най великете си победи сме постигали когато сме бели с православната си вяра и с православния кръст и обратно когато вярата е занилявала са следвали робствата и страданията дори и днес да погледниш когато цари неверие народа ни се стопява и е пред изчезване.Нищо добро не следва след атеизма и ересите и суеверието!Православието е спасението Удивителна
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.07.2010, 11:27

52 ot4eto | 24.08.201013:51

Арон, много прочувствени и смислени думи...на пръв поглед. Ако не бяха кланетата, омразата, приемането на робството, рязане на ръце, пребиване с камъни, расизма, геноцида, омразата, страха лъхащи от всеки ред на библията и корана, щях да оставя религията на мира. Проблемът на религията е хилядите опити да спре прогреса и знанието ни за света, само защото са противоречели на една книга писана в бронзовата епоха от диваци, за диваци.

Какъв морал? Каква утеха? Библията се чете от хора за хора днес, от там идва утехата, от внимателното филтриране и преиначаване на думите вътре. Не защото така пише, а защото поповете знаят от какво имат нужда хората. Какви са им страховете и какво искат да чуят. Защо друг начин за утеха няма, ако вярващите вземат да прочетат книгите ви и разберат какво пише вътре наистина, ще останете без вярващи.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.07.2010, 21:26

51 piis babo piis | 01.08.201012:00

Седи като Бог,но не е Бог.Рикае като Лъв но не е лъв....................... Що е то Смее се Чуди се
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.