Бойкот на изнудването "Белене" | webcafe.bg
Webcafe

Бойкот на изнудването "Белене"

Frida
15.01.2013, 12:14 (обновена 15.01.2013, 13:35)
Жена сянка

По принцип избягвам квалификации, но тук изобилства от тях. И това дразни. Признак е на ограниченост. Точно това имам предвид - концепцията на умните в Беге е погрешна.

Хванали сте се на едно хоро с маргинални елементи - свързани по един или друг начин с криминалното, престъпното, низкото.

Макар сред тях да са и преследвачи от името на закона. 23 години насилие. И там свършва всичко - в дълбаенето на тъпотията и пошлостта.

Отворете си очите, огледайте се, загърбете помиите, дето ви ги сервират под благовидни наименования и заглавия. Иначе ще си останете в тая смрад безнадеждно.

Що се отнася до енергийната еманципация не само на определена държава, като БГ, но и на всяко отделно семейство, това е тенденция, от която същата бедна БГ може да спечели, не само като консуматор на енергията, но и като съдружник в кооперирани производства и иновационни проекти.

Нещо, което едно изнудване, наречено "Белене", ще унищожи.

Разберете, работят върху страха ви, свикнали сте да се страхувате, живеейки в престъпна среда, а това е най-лошото. Отново - бойкот.

Бойкот на всякакви инициативи, водещи страната към заробване, изостаналост и държането й в бедност и безсилие. Все пак сте умни хора.

Oще: аец белене  белене  герб  демокрация  енергетика  референдум  страх 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

5 Чинчифон | 16.01.201313:22

Крив макарон,
Не знам колко ти е струвала на теб АЕЦ Козлодуй,но аз не съм платил нито стотинка за нея.Но ползвам ток дори в тоалетната,когато се затворя по... предназначение!По същият начин лично няма да платя нито стотинка и за построяването на АЕЦ Белене,защото малката ми Родина вече ЗНАЕ как се прави.Мисля,че проблемът с АЕЦ е политически,оспорва се не тока,а на коя държава да се кланяме за него!За това народът е решил да позволи на всеки гражданин да изложи своето мнение.Както знаеш,народът е СУВЕРЕН!Нищо,че политиците,медиите и викачите се опитват да му наложат мнение.Ако с нещо съм те засегнал,то не е нарочно и моля да ме извиниш!Успех!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 18.11.2010, 01:52

4 pueblo | 16.01.201300:33

Смее се аз пък от все сърце, ви пожелавам,съвсем скоро бегето да се електрозахранва от слънцето и вятъра на 100%
да ви еба....... Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

3 Крив Макарон | 15.01.201319:16

Чинчифоне,

какво и на кого казваш с всичко това?
Струва ми се, че нещо ни подсказваш, че АЕЦ "Белене" ще привлече хиляди англичани, германци и французи в България ли?
Виж, мисля, че тълкуваш нещата грешно. Много бих се радвал, ако ще правим нов АЕЦ, но ако едновременно с това има стратегия за развитието на образованието, науката и инфраструктурата, така, че в следващите 20 години да бъдат привлечени инвеститори и да бъдат създадени десетки хиляди нови работни места.
Но какво се случва? Все повече хора загубили надежда напускат България. Ти мислиш ли, че като се ангажираме с един толкова скъп проект, който в бъдеще ще даде работа на 1000-2000 специалисти, това ще запуши изтичането на население? Или наивно вярваш, че по-ниските цени на тока ще бъдат панацея, сами по себе си?
Аз мисля, че централизирането на икономиката около енергетиката, просто ще създаде условия за създаването на още по-върла политическа олигахрия, и още по-голямо разделение на бедни-богати и безправие. И сега, както всички виждат на практика ни управляват едни и същи интереси, просто куклите по телевизора са малко по-смешни, или тъжни.
Решението е да се търси комплексна програма за развитие, която да създаде условия за развитие на промишленост от среден клас предприятия, която дава висока добавена стойност. Тогава ще имаме и граждански контрол над политиците и истинска демокрация.
И тогава вече, този проблем за получването на ток от ядрени източници, ще има своята реална основа. Сега е самоцел, и лъжа, която не само ще ни струва скъпо, но и ще изроди още повече и сега изкривената ни икономика и политика.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

2 Чинчифон | 15.01.201318:05

От къде извира чудовищното простотия,че собственият ти народ непременно ще вземе по-глупаво решение,отколкото му подсказваш ти?Това да не би да е някаква форма на конкурс за самоизтъкване като държавен ум или поне като пожарникар?Над 10 хиляди души от Англия,Франция,Германия и т.н. са се заселили постоянно в Русия,защото вече има най големият енергиен потенциал
на света.Нямам предвид личният избор на Депардийо или на Бриджит Бардо,а провала на нашето правителство,което ни превърна в спонсор на Европа.И отново ни нареди на опашката на губещите!Защото в САЩ сега се заселват милиони китайци и изглежда,че въздуха не стига за великата държава! Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

1 Крив Макарон | 15.01.201317:24

Препоръчвам на всеки, който действително се интересува от проблемите на енергетиката да потърси информация за Георги Котев. Работил е като главен експерт по реакторно-физични анализи в АЕЦ „Козлодуй”. Има интервюта с него в е-вестник и в ютуб в предаването на Героги Ифандиев. Срещал съм този човек и на живо и сме разговаряли и той ме убеди, че АЕЦ "Белене" е твърде рисков проект.
По-добре сами проследете историята на Г.Котев, и ще разберете ценни неща за АЕЦ "Козлудуй", БЕХ, Министерство на Икономиката, Енергетиката и Туризма, бивши и настоящи министри.
Мисля, че всеки, който взима страна по случая с АЕЦ "Белене" трябва да има в предвид и съществуващото положение в енергетиката ни. Всички илюзии за това, че страната ни ще печели от този проект, могат застрашително да повехнат, когато разберете за чудовищните злоупотреби от страна на онези, в чиито ръце се намира изпълнението и експолоатацията на бъдещата централа.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.