Психология made in BG СОЦ | webcafe.bg
Webcafe

Психология made in BG СОЦ

Владимир Каролев , Фейсбук
20.03.2014, 11:43 (обновена 20.03.2014, 12:04)
Владимир Каролев

Снимка: © Сайт на НДСВ

Когато даде 1500 лева за смартфон на лизинг за 2 години, Епъл не краде от него.

Когато продаде апартамента на баба си, за да си купи А8 последен модел, Ауди не краде от него.

Когато трябва да си плати тока, #ЧЕЗ краде? Българска психология made in BG СОЦ.

Oще: владимир каролев  каролев  чез 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

29 sim4o | 21.03.201417:17

Как и защо ЕРП-тата крадат от нас, е обяснено ... ще повторя, любезния си съвет, да се отвори Доклада от 18.06.2010 на одита на ЕВН ..
... ето един ярък факт - ПРЕДИ КАРОЛЕВАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ ... всичките ЕРП-та са имали печалба 30 млн. която са декларирали .. след приватизацията, те обявяват печалба 3 млн....

Как и защо с приватизацията на ЕРП-тата БЯХМЕ ОГРАБЕНИ И ОТ КОГО.. също е ясно .. , въобще при управлението на НДСВ в сфрата на енергетиката, бяха взети решения, чиито последици дълго , ще ни оказват въздействие ... ето част от имената - Милен Велчев, Симеон Сакскобурготски , Николай Василев, Ралица Агайн , Владимир Каролев , Меглена Кунева...


А да ми се обяснава за АУДИ или Айфон .. е баш белег на социалистическо мислене .. ако искам, ще си купя ако искам - няма! Нямам идея да има някакво ОФ някъде , което да казва каква музика е хубава за слушане, а каква-упадъчна, или какви телефони са хубави за купуване , а какви ако купя и това ще е грабеж ..или какви поли и панталони да носят момичетата и какви не ...
ТОВА Е СОЦПСИХОЛОГИЯ ...
И няма за какво да се обръща и извърта въпроса , и няма за какво в кристално ясната тема, да намесваме Ауди или Айфон -. грабежът е ясен, ясни са и виновните .. що не понасят отговорност - ей това ми е интересно.

Толкоз!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

28 MacAllister | 21.03.201400:31

Ами донякъде е прав Каролев и донякъде са прави и тия, които говорят за избора, но и избора го има - можеш да идеш на село и да забравиш за електричество и течаща вода дори - ако искаш. Има неща, които не могат да се предоставят по избор, съвремения свят е водна империя на квадрат, че даже на куб. Съвременият човек не може да се чувства част от цивилизацията без редица услуги и стоки, които счита за даденост и повечето от тях дори не могат да се предлагат в различни варианти и марки по чисто технически причини.

Сериозният въпрос е какво е по-малко зло в перспектива - дали даването на концесии на сикаджийски компании е по-лошо, от държавния монопол над "водата" в империята? Аз бих казал, че се отмятам от мнението си - преди твърдях, че задължителните монополи трябва да са държавни, но постепено почвам да осъзнавам, че това може да е по-опасно от негативите на отдаване на концесии (в широкия смисъл на думата). Разширяването на базата за осигуряване на задължителното от една страна дава в приемани за равни частни ръце власт над задъжителен ресурс, но пък от друга страна разширява и участието в процеса правейки пълното овладяване на всички задължителни ресурси от малка група трудно и дори невъзможно въпреки кризи, машинации и обикновени политически и икономически игри - колкото и да са перверзни те. Това според мен е по-важно от приемането за "справедливост" точно на принципа, че очевидната справедливост може понякога да доведе по-лесно стабилна и продължителна несправедливост, която в момента изглежда дори на тия, които все пак си помислят за нея като някаква фантазия. Промених си мнението с една дума и си го признавам, не съм ял и няма вероятност да ям от тия организации така, че става въпрос за мнение - който не вярва да ходи у лево.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.11.2010, 00:11

27 dedogo6 | 20.03.201423:17

Аз само да тегля една -
Оня , братле , три коментара си написал, и трите имам чувството , че си ги преписвал , че не си ти.... Чуди се
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 19.02.2013, 00:46

26 Ролинс | 20.03.201422:33

Каролев, кога ще ни кажеш колко открадна от ДС за сбогом? Точно ти не трябва да говориш за кражби.
   

оценка

+1 -2

Регистриран на: 29.02.2012, 21:17

25 Von Bl | 20.03.201420:41

Akbar! ДА! Не е свършил все още "соца". Вчера един дърт миндил (като мен Намига ) се въртоли като улав в трамвая. Разхожда се,гледа,цъка из новата мотриса и изтърси следното: - Хубав трамвай е това добре, че сме ние и когато дойдем на власт, веднага купуваме нови мотриси от Русия. Това си затраях и продължих да гледам представлението. После се въртя и се опита да говори с ватмана, което е невъзможно, след това слиза от първата врата и се качваше на последната и накрая се умори спя На слизане го попитах какво прави а той ми каза ,че проверявал дали си струва картата - а тя е безплатна Много щастлив Демек и без пари имаме претенции а туй е абсолютен СОЦ!!!! На гол тумбак - чифте пищови. Много щастлив Той и Каролката е така дрънка,коментира обаче чака некоя финансова консултация...евнтуално?
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 05.02.2011, 12:23

24 AlahAkbar | 20.03.201418:16

Фон прав си - соца свърши, но не и в главите на много хора. Това е много жалко и необратимо.
Но е обидно точно нагли гниди като Каролев, да ни го обясняват. И по този начин.
И ако за едни като него и другарите/господа соца свърши със щастлив край, за други съвсем не е така.
И сигурно нормалните абонати не плащат тока на циганите?
   

оценка

+7 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

23 sim4o | 20.03.201417:56

Та ето значи, мнения, които бе хубаво да са прочетени, а след това да се беше писало ..

.... "За 5 години ЕРП-тата не са дали нищо на държавата, както се видя от одита, който предизвикахме.
Вместо това ЧЕЗ са декларирали едва 3 млн. печалба. При положение че още преди приватизацията всяко едно от дружествата е декларирало по 30 млн., това означава, че раздържавяването не е имало никакъв смисъл и договорите трябва да бъдат развалени.
Най-важното е, че не са подобрили и услугата.

Стефан Гамизов: Плащаме 4,3 млрд. евро през сметките

Без да защитавам ЕРП, смятам, че най-големите кражби не са при тях, но те отнасят най-големите критики заради прекия досег с потребителите. Те не са най-големите злодеи .... "
-------------------------------------
А за източването, в което ЕВН бяха хванати ... си има наистина доклад - отваряйте .. четете!
Ето ви сламки, къде да го търсите - "...влиза в парламентарната Комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм на 14 юли 2010 г. "

П.П.
1.А акъл да ми давате, дали ми да се вижда скъп айфона, или колата ... не помня да съм искал!
Кому- скъпи, мени пък - евтини!

2. Доходите може и да МИ СТИГАТ да си плащам доста неща, но това не означава, ЧЕ НЕ СЪМ ВЪЗМУТЕН ОТ ОГРАБВАНЕТО ни от Каролевци ,Милен Велчевци, Крадлив Дедо и сие. ... и въобще не е проблемът кое е скъпо а кое евтино !
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

22 sim4o | 20.03.201417:43

" Оня Дето Го Трият | 20.03.201414:24
Да обвиняваш ЕРП-тата за скъпия ток е все едно да обвиняваш касиерката в магазина, че стоката вътре ти се вижда скъпа по твое мнение.
Далаверите са доста по-назад по веригата.. "
-------------------------
Бре, ще излезеш разбирач ...
Голяма част от далаверите , са си баш в ЕРП-тата, като си има и доклад - примерно за ЕВН от 2009 година нещата са показани ..
Съвет - да се отвори, да се чете, па после да се джумоли из форуми ...

А най-яката далавера, е в това КАК БЯХА ПРОДАДЕНИ ЕРП-ТАТА ...
-------------------------------
П.П.
А на Каролев и разни други, ще им обясня КРОТИЧКО ..

Дали ще си купувам Айфон , дали ще ходя на почивка с Иберостар , дали ще си дам парите за шано или тревица , и дали ще си купя нова кола и ще плащам вноски СИ Е ЛИЧНО МОЯ РАБОТА И ЗА АКЪЛ НЕ ПОМНЯ ДА СЪМ ГИ ПИТАЛ , НИТО СЪМ ГИ МОЛИЛ ДА ПРАВЯТ ОЦЕНКИ .. Стигат ли ми парите, не ми ли стигат , и дали да не си купя нещо по-евтино .. са си мои грижи и тях ги не касаят! Явно - успява една част от Народонаселението включая Каролевците, да живее , с по-малко акъл във всекидневието , остават им ум и разум - та гледат да го раздадат ..

Когато човек , се бърка тъпоумно в нечий чужд живот, неканен .. какво беше това? Точно така - Простащина и Лошо Възпитание ...
А на Простотията какво и хубавото - точно така - ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СКРИЕ!

Та с ЕРП-тата е съвсем, съвсем друга история ..я не се правете ..
.. с ЕРП-тата БЯХ НАГЛО ОГРАБЕН ..и продължават, да ме гледат в очите и да се опитват да ме лъжат ..
Та така!
Толкоз!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.02.2012, 21:17

21 Von Bl | 20.03.201416:41

Забравих да кажа: По 35то постановление на БКП. Плези се (за гъбките.)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.02.2012, 21:17

20 Von Bl | 20.03.201416:37

>А когато крадците на дедо, с Каролев между тях, продадоха за стотинки ЕРПтата, никой ни рива. За да може днес да съдират по 5 кожи от гърба < Акбар! Винаги съм харесвал коментарите ти, но в случая конкретно ЕРПтата са само върхът на айсберга. И удобна мишена за попадения от популисти и псевдонационалисти Удивителна Определено енергийният холдинг е запазил за собствено употребление и "леки" печалбички най-сладката част от блата на тортата...най-долният,който е пропит от сиропа и карамелизираната захар + мазнинката да не залепне за тавичката Стрелка Това са далекопроводите или фирма ЕСО-МЕР, където от години не се случва нищо конкретно а отделно се усвояват доста средства, които се смъкват я от държавата, я от ЕРП тата, я по някойя европейска програмка. Това се казва хем вълкът сит, хем ярето си пасе живо и здраво. Спорил съм с Каролев и в други сайтове и на опашки за лифтове! Но в конкретният случай е абсолютно прав- соца свърши и не става да краднеш ток, че да гледаш гъби в мазата и после да ги продаваш на гражданьете по 6 лв килото (соц цена от 87г). Много щастлив
   

оценка

+3 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.