Параграф 22 | webcafe.bg
Webcafe

Параграф 22

Филипа Радионова
27.08.2015, 11:52 (обновена 27.08.2015, 12:06)
депресия, самота

Снимка: © Getty Images

Досега не е опирал до ТЕЛК, защото баща му е военен и му е забранил да "се прави" на инвалид

Алекси Иванов. Набор '82. Обикаля вечер улиците в центъра с набор от документи от няколко дни. Иначе живее в Борово. С баща си.

Сред наръча в ръцете му са оригинал на лична карта, оригинал на военна книжка, епикризи, болнични листове от последни хоспитализации. С тях се опитва да покаже, че наистина е епилептик. Ако някой не му повярва, понеже обикновено (естествено) не му вярват. И аз първо. Събира левчета за процедурата за ТЕЛК и за лекарство.

Алекси е в параграф 22.
Няма работа, защото не искат да го вземат, заради епилепсията. Може да го вземат, ако има ТЕЛК. Няма ТЕЛК, защото няма 50 лв., колкото горе-долу е процедурата по освидетелстване. Няма 50 лв., защото няма работа. Няма работа, защото не го вземат. Не го вземат, защото няма ТЕЛК. Досега не е опирал до ТЕЛК, защото баща му е военен и му е забранил да "се прави" на инвалид.

Военната му гордост е спихнала с личен фалит и сега не може и не желае да държи и сина си във фалшива гордост, понеже му струва пари, които няма. Би желал да го изгони, но още не е . И така нататък.

Алекси е напълно в час и твърде интелигентен, за да си говоря с него толкова време. Никакви признаци на лудост (детска травма - да, лудост - не), чист вид, чист език, интелигентен, спокоен.

Не си е пил лекарството от месец - то разрежда припадъците до 4 на седмица (превод - през ден). В противен случай са около около 15 седмично (две на ден). Единственото, с което можах да помогна в случая, е пари и съвети. Не знам дали ще му помогнат, и двете. След като се разделихме, рязко се обърнах в собствената си посока, защото не исках да видя евентуалният следващ припадък.

Знам, не съм достатъчно "хюмън", мисълта не ми понесе, гузната съвест ме накара да забързам крачка.
Имам някакви контакти - мейл, телефон. Приемам запитвания за тях, както и съвети.

*Ако искате да помогнете на Алекси, пишете ни на info@webcafe.bg!

Oще: алекси иванов  епилепсия  оня  филипа радионова 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.07.2011, 17:30

2 Люба6а | 29.08.201514:16

А дали някой знае какво е "параграф22" ?!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.08.2014, 23:55

1 sea_monkey | 28.08.201500:08

Душа,
дай номер на банкова сметка,не пощенска кутия!
   

оценка

+0 -0

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.