Сезонът на киселите краставички | webcafe.bg
Webcafe

Сезонът на киселите краставички

Дияна Костова 28.07.2014, 19:17 (обновена 29.07.2014, 19:30)
нс

Снимка: © webcafe.bg

Докато продавачите на сензации мътят водата, данъкоплатците затварят в буркани компоти, зимнина и предсрочно изтеглените си депозити.

В англоезичния свят съществува терминът "silly season". Така наричат "слабия" за медиите летен сезон, в който липсата на стойностни новини се запълва от сензации и фриволни информационни дописки.

Или - по определението на речника на фразите и басните на Брюър от 1894 г. - "онова време от годината, в което парламентът и съдилищата не заседават".

В спорта пък това е периодът на всевъзможни спекулации относно трансфери на играчи или състезатели от Формула 1. На други места той е известен и като "сезонът на киселите краставички".

Отворете произволен информационен източник от България и ще видите илюстрация на silly season.

То не беше предизборно врачуване за коалиционни формати по всички възможни оси и диагонали на политическата мрежа.

То не бяха бомбастични данни от псевдо-социологически проучвания, съставени на принципа на късата памет на фурнаджийската лопата.

То не бяха гадателства за бъдещи служебни министри, привидени в силуетите по прозорците на Президентството.

Всичко това - напоено с апокалиптични прогнози за черна дупка в държавния бюджет, конспиративни недомлъвки около бившата банка на властта, ченгеджийски партенки и други предизвикателства за здравия разум.

Сезонът на киселите краставички е безобидно досаден в нормална ситуация. Но в момент на правителствена криза, повличаща след себе си дори работещите сектори, информационното замъгляване е вредно и безотговорно.

Вместо да говорим за политика в най-политическия момент на годината, ние се занимаваме с нечии опити за "лов на черна котка в тъмна стая".

А докато продавачите на сензации мътят водата, данъкоплатците затварят в буркани компоти, зимнина и предсрочно изтеглените си депозити.

Oще: silly season  дезинформация  компот  криза  сензация 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

48 паяка | 01.08.201408:59

Пляскане
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.01.2013, 13:32

47 Мъц | 31.07.201419:18

Готов съм. Опърпорих света, ето резултата:

http://picbg.net/img.php?file=f063c8bb1f6b5bc9.jpg

Паяк, позволих си да опиша рецептата и да вкарам коментарите ти в снимката. Прощавай ама такъв мерак не помня от кога не ме е гонил.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 18.01.2013, 13:32

46 Мъц | 30.07.201419:41

@43паяка
Супер! Благодаря ти. Утре ги почвам. Толкова се амбицирах, че мисля да снимам процеса. Ще пратя с линк снимките тук да видиш "опърпорил" ли съм правилно.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 15.05.2014, 10:12

45 Camellia Stefanova | 30.07.201410:41

*абрЕвиатурката уффффф Уебкафе, вместо да триете готини, никому непречещи коментари, вземете турете един коректор.....
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

44 паяка | 30.07.201410:20

А Бичи ги мери в инчове мръвките, щото е канадски инженер. Там гледам много им дебели инчовете- 10 пъти по-дебели от английските- хихихихи. Питала съм го що така понякога архаично пише, а той каза, че така си го кефи- соц правописа и винаги - пълен член, че звучи по-достолепно.
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

43 паяка | 30.07.201410:16

Мъц, опърпорване, опукване се нарича много леко прекарване , отъркалване на чушлетата върху котлона. Леко да пукнат, да станат тук там на черни точки. Не печени. И не се варят, аспирина ги пази от разваляне, естествено солта и оцета -също. Чудни са, много вкусни, пробвай ги.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 15.05.2014, 10:12

42 Camellia Stefanova | 30.07.201410:07

В чест на абривиатурката @39 Смее се
1. Замразяваме 1 наденичка, стържем на рендето; мажем филийка с майонеза и посипваме с настърганата наденица. Вкусно и практично, а най-вече - много: една наденичка стига за 5-10 такива сандвича.

2. Ако гладът не ви дава да спите, бързо изпийте две чаши гореща вода и лягайте. Мозъкът ви няма веднага да разбере, че сте измамили стомаха!

3. Ако натриете черен хляб с чесън, той замирисва като салам.

4. Замразете 1 яйце, внимателно го разрежете на две и го сложете на тигана. Получавате 2 яйца на очи с 2 жълтъка!

5. Чаят може да се запарва до седем пъти. На осмия листенцата изплуват на повърхността, за да видят с очите си тази скръндза!
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 03.11.2010, 00:11

41 dedogo6 | 30.07.201400:27

ПропуснАх - зеленчуковете се режат ,а ако доматчетата зелени са малки - се бодат с вилица.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.11.2010, 00:11

40 dedogo6 | 30.07.201400:23

Турям се и аз у рецептите , но със сурова туршия (в която завираш квото има кат зеленчук).
Та:
За 3-литров буркан
Продукти по избор: корнишони, моркови, карфиол, чорбаджийски чушки, зелени домати, целина,камби и другая расналая зеленика Усмивка, по желание няколко зърна черен пипер и бахар
За маринатата: 15 супени лъжици оцет
3 супени лъжици сол с малко връхче (солта, с която аз съм действал, е готварска, йодирана)
3 супени лъжици захар (с връх)
Продуктите за маринатата се разтварят в малко вода и се изсипват в буркана. Долива се вода до горе, така че да се покрият зеленчуците. Бурканът се запечатва, след което се обръща и се оставя да втасва.
Ся това , дали сте намерили 3 литрови бурканье в мазата, няма значение.Аз за секи случай слагам малко повече соль (да речем с половин супена равна лъжица).
Ако няма 3 литрови буркани - един такъв , пълен със зеленчук ,събира около 1450 мл марината.Начи ако има бидонь (малък, голям, среден , се таз) се слага там квото сте купили, и си правите маринатата по количество течност, докато покрие зеленчука.После, ако е бидон , се клати, или претака.
На прост език - всеки 1450 мл (литър и половина) трябва да съдържа посоченото количество оцет,сол и захар.
От мене толкоз.
Трета година правя - екстра е - да предупредя - леко става солена преди да свърши.
Що се отнася до краставичките - ето моята рецепта:
Отивам на пазаря.
Купувам корнишони.
Нося на мама.
Хоп - много хубави краставички.
Карам с колата към вкъщи и ми текат лигите и сега... Смее се
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 02.04.2012, 03:26

39 asdfsd | 29.07.201423:14

Смее се ..
Някой да ги разтърве и да пущи списък със вълшебни диети.
   

оценка

+2 -0

Webcafe търси асистент-реклама

Wecafe

Екипът на WEBCAFE.bg се разширява.

Търсим асистент-реклама. Задълженията включват грижа за успешното протичане и отчитане на кампаниите, комуникация по текущите проекти с рекламни агенции и рекламодатели.

Ако имате интерес към позицията, изпратете CV на мейл: dani@webcafe.bg

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.