Какво ядат италианците през зимата | webcafe.bg
Webcafe

Какво ядат италианците през зимата

Webcafe
29.11.2017, 13:54 (обновена 01.12.2017, 15:35)

1 от 10 снимки Назад Напред

Паста е чечи

Паста и нахут

Различните зърнени култури са много подходящи за зимата. Такова е и това традиционно италианско ястие - паста е чечи или паста и нахут. Има различни варианти, които се променят в зависимост от вкуса и региона. Задължителни съставки са нахутът и доматеният сос. Другият основен въпрос е да се вари пастата заедно с нахута или поотделно.

Италия е ненадмината страна в кулинарно отношение. Първото нещо, за което се сещаме е салата капрезе или пармиджана - нещо като мусака с патладжани, или флорентински стек с пресен босилек.

Но когато е трудно да намериш пресни патладжани, домати и чушки - Италия има какво да предложи.

В северната част на Ботуша има невероятни алпийски курорти за любителите на ски и планински изкачвания, както и в област Абруцо. Там чисто морските италиански кулинарни обичаи коренно се променят, планинарите обичат и ракия, и калорични ястия. Затова нищо чудно тази част на италианската кухня да ви допадне не по-малко, отколкото по-известните масови рецепти.

Ето 10 неща, които италианците ядат през зимата.


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.