ДЗИ показа история с бъдеще | webcafe.bg
AdCafe

ДЗИ показа история с бъдеще

AdCafe
11.05.2016, 10:32 (обновена 11.05.2016, 10:45)

1 от 2 снимки Назад Напред

ДЗИ музей

Снимка: © CIBANK

Навръх своята 70-годишнина застрахователното дружество ДЗИ откри историческа изложба в столичната Галерия 2.0 и обяви нова кауза - „История с бъдеще". Всяка година 10 таланти от цялата страна ще получават стипендии, за да могат да следват висше образование. Партньор в инициативата е Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски", а скоро ще бъде открит и дарителски фонд.

Предстоят специални събития в 10 града на страната, които включват детски празници и концерти с местни и гост изпълнители. Целта на тази благотворителна инициатива е да насърчи финансовата грамотност на хората и да засили корпоративната социална отговорност на компанията.

„ДЗИ е символ на застраховането в България", коментира изпълнителният директор на дружеството Коста Чолаков, който обяви новите инициативи. Всичко тръгва през 1946-та година, което прави ДЗИ най-старата финансова компания в България, а също така и източник на кадри за мениджмънта на следващите играчи на пазара.

Изложбата, която може да се види до 22 май, представя историята на застраховането в България. Могат да се видят стари полици, таблици, документи и учебници, писани от експертите на ДЗИ, които при онлайн заявка могат да бъдат копирани от всеки с желание и интерес.

Там може да научите любопитна информация, например че само 4 на сто от българите живеят под наем, както и как са се променяли тенденциите в застраховането през годините.

На откриването бе представен съвместен Доклад за обществото на ДЗИ и СИБАНК. Финансовата грамотност е първата задача, а останалите направления, в които двете компании фокусират своите усилия, са насърчаване на предприемачеството, околна среда и здраве. В това число влизат инициативи като „Не си сам на пътя" и програмите за младежка заетост чрез стимулиране на малките и средни предприятия.

Oще: дзи  дзи музей  застрахователен бизнес  застраховки  изложба на застраховането  сибанк 


Още от AdCafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.