Търси се лого за българското председателство | webcafe.bg
AdCafe

Търси се лого за българското председателство

AdCafe
24.11.2016, 10:32 (обновена 12.12.2016, 14:25)
Лого

Снимка: © eu2018.bg

Символ, който да олицетворява ролята на България в Европейския съюз, да загатва за уникалното ни историческо и културно наследство, както и за красивата природа.

Символ, който да олицетворява ролята на България в Европейския съюз, да загатва за уникалното ни историческо и културно наследство, както и за красивата природа. Такова трябва да бъде логото на българското председателство на Европейския съвет през 2018 година.

Това е първото председателство след влизането ни в Европа, важен момент, в който вниманието ще се фокусира върху нашата страна. Тук ще се проведат редица събития, ще пристигнат делегати и много чуждестранни журналисти. Една страхотна възможност за реклама на страната, която трябва да се използва по най-добрия начин.

„Всяка държава се стреми логото й да символизира както към какво се стреми президентството й и ЕС като цяло, така и как държавата-председател иска да я виждат останалите европейци", счита посланик Любомир Иванов, директор на Националния център за българското председателство. Това е и организацията, която организира конкурса за лого.

В състезанието могат да участват българи и чужденци, професионалисти или просто запалени по графичния дизайн и визуалната комуникация. Проектът трябва да бъде авторски, оригинален и новаторски, лаконичен и ясен.

Срокът за подаване на предложенията е 30 декември, а победителят ще бъде обявен през януари. След изтичане на крайния срок за подаване на проектите, всички получени предложения ще може да бъдат видени на интернет страницата.

Журито е съставено от дейци на изкуството, журналисти и комуникатори, хора, ангажирани с подготовката на председателството.

Повече информация може да намерите на: www.eu2018bg.bg/bg/view/konkurs-za-logo.

Oще: авторски новаторски проект  българско председателство  европейски съвет  жури на конкурса за лого на българското председателство  конкурс за лого на българското председателство на ес  логото да олицетворява българското историческо и културно наследство  любомир иванов  национален център за българското председателство 


Още от AdCafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.