AdCafe

Mediamixx 2016: медии, златни чадъри и узо

AdCafe
13.04.2016, 17:43 (обновена 24.04.2016, 09:53)

1 от 3 снимки Назад Напред

 Георги Кузмов, главен секретар на MediaMixx, Аделина Гюзелева, Стефан Делайе, президент на MediaMixx, Асен Григоров, директор на Digital Media Conference на MediaMixx.

Снимка: © Mediamixx 2016

Георги Кузмов, главен секретар на MediaMixx, Адриана Гюзелева, Стефан Делайе, президент на MediaMixx, Асен Григоров, директор на Digital Media Conference на MediaMixx.

21-вото издание на водещото събитие в света на медиите у нас - MediaMixx, отвори регистрацията за фестивала на парти в София.

На Световния ден на космонавтиката в популярния бар „Спутник", представителите на медиите научиха подробности за програмата тази година. Новата локация на фестивала е гръцкият град Солун, където представители на медии от региона ще се съберат между 2 и 4-ти юни.

„Нашите Златни чадъри се чувстват като у дома си при прочутите солунски чадъри", разказа Георги Кузмов, генерален секретар на MediaMixx 2016. „Новото място е символично и по друга прична, то бележи първата стъпка от „пътуването" на фестивала из държавите от Югоизточна Европа. Тази година очакваме да посрещнем над 1000 гости от всички страни от региона и сме се постарали международното да не е само в локацията и в участниците, но и в екипа, който стои зад фестивала", допълни той.

Президент на MediaMixx тази година е французинът Стефан Делайе (Председател на Френско-българска търговска и индустриална камара).

Директор на PRIMETIME GOLDEN UMBRELLA AWARD е сърбинът Марко Новакович.

Директор на фестивала за най-креативна употреба на медии в рекламни кампании е Милтън Пападакис, един от най-големите авторитети на медийния бизнес в Гърция.

Един от важните акценти по време на конференцията ще бъде бежанската криза.

„Фестивалът израства с годините и вече назря моментът за неговата международна изява. Вярвам, че MediaMixx успешно ще се позиционира като водещата платформа за среща и обмяна на опит на професионалистите от медийния бранш в целия регион," коментира Стефан Делайе.

Асен Григоров, директор на Digital Media Conference, представи конферентната част, като сподели, че ключовата дума тази година е сливане („fusion") - интеграцията на традиционните медии и новите медии.

„Онлайн вестници, уеб базирани радиа, видео съдържание в интернет, всичко това е част от една тенденция, която ще обсъждаме в различни панели от конференцията. Един от панелите сме нарекли „Тигрите на 20-ти век в джунглата на 21-ви век" - ще говорим за радиото и вестника, имат ли те място и къде е то в модерния свят."

По време на събитието бе обявена и още една новина - в рамките на конференцията тази година за първи път ще се проведе E-Sport Gaming Championship с партньорството на ESL. Посетителите на MediaMixx ще могат да наблюдават на живо зрелищна онлайн „битка" между професионални геймъри.

Заявките за акредитация и регистрацията за участие в конкурсната част  са достъпни на сайта на фестивала mediamixx.info, като възможността за ранна регистрация „early bird" е активна до 1 май 2016 г.

Oще: mediamixx 2016  primetime golden umbrella award  аделина гюзелева  асен григоров  георги кузмов  медиамикс  медии  милтън пападакис  представяне  програма  спутник  стефан делайе  тенденции 


Още от Медии

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.