AdCafe

Българска компания стои зад сайта на BBC за Рио 2016

Webcafe
10.08.2016, 11:57 (обновена 22.08.2016, 15:52)
BBC

"Онтотекст" работи за някои от най-големите медийни компании

Уебсайтовете BBC Sports и Olympics 2016 на британската медийна група BBC, които отразяват Олимпийските игри в Рио де Жанейро, са базирани на технология на българската компания за семантичен софтуер „Онтотекст". Системата улеснява значително обогатяването, както и достъпа до свързано съдържание за спортния форум, който ще продължи до 22 август.

„Онтотекст" има дългогодишна експертиза в областта на издателския и медиен бизнес, а сред клиентите й в този бранш освен BBC, са още Press Association, Euromoney и др. Британската медийна група доверява управлението на данните и съдържанието си на разработената от българския екип семантична база GraphDB.

Технологията вече доказа своите предимства при динамичното публикуване на съдържание на сайта, отразяващ предишните летни Олимпийски игри в Лондон през 2012 г., както и отделни уебсайтове, посветени на европейски и световни първенства по футбол. Концепцията за свързани данни и свързано съдържание е в основата на информационната архитектура на BBC и „Онтотекст" е техният предпочитан доставчик на решения за свързани данни още от 2008 година. „Онтотекст" е част от групата на „Сирма Груп Холдинг" АД, която наскоро успешно приключи кампанията си за първоначално публично предлагане (IPO) на Българската фондова борса (БФБ-София).

„Спортен форум с мащабите на Олимпийските игри в Рио, който обединява огромен брой дисциплини и участници, е много добра възможност за демонстриране практическата полза от свързани данни.

Използването на семантични технологии прави уебсайта на BBC много по-полезен за потребителите, предоставяйки им богато свързано съдържание в контекста на темата, която ги интересува и много по-лесен за управление от редакторите", казва Милена Янкова, маркетинг мениджър на българската компания.

Oще: bbc  британска медийна група  лондон  медии  милена янкова  олимпийски игри  онтотекст  рио де жанейро  сирма груп 


Още от Медии

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.