Най-после кръвта е червена | webcafe.bg
AdCafe

Най-после кръвта е червена

AdCafe
21.07.2016, 10:50 (обновена 03.08.2016, 12:42)

Омръзнало ли ви е от онези реклами на дамски превръзки, в които жени с бели панталони и усмивка на уста карат градски велосипеди сред цветя, слънце и красива природа?

Навярно няма жена, която да не е искала поне веднъж в живота си да замери телевизора с чехъл, докато гледа как месечният й цикъл се рекламира като "прекрасно време", "чисто" и "комфортно", в което няма гадни петна от кръв, отвратително настроение и ужасни болки, а... просто синя течност - която попива в превръзката.

Защо синя? Явно, защото години наред синьото се приема за цвета на дискретността - а и навярно в лицето на рекламните специалисти - синьото е по-естетично на екран.

Но по всичко изглежда, че рекламните клишета за "дискретната чистота" на "санитарните материали" вече не работят - и компанията Bodyform доказва това с абсолютно нова като концепция реклама на дамски превръзки.

Рекламата на британската компания, наречена накратко Blood, в последния месец набра огромна популярност в интернет (над 1 млн. гледания), а една от причините е, че

кръвта най-после е червена в реклама за дамски превръзки.


Хиляди жени споделят видеото с комантара, че рекламата отразява с много по-голяма точност начина, по който се чувстват по време на месечния си цикъл - а именно като героини в ММА битка, като Ронда Роузи, като спортистки, като героини от Game Of Thrones.

Посланието "живей безстрашно", "Никаква кръв не бива да ни спира",  "Не позволявай на периода да те спре" е придружено от героична музика и кадри на жени, които се боксират, бягат, играят балет, тичат и какво ли още не... заедно с кръвта, която е неизменна част от физическата болка.

Рекламата е дело на лондонската агенция AMV BBDO и е част от кампанията на Bodyform - Rev.Fit, която представлява сътрудничество с университети във Великобритания с цел по-широко образование по въпросите на менструацията и нейния ефект върху женските тела.

Oще: bodyform  дамски превръзки  жени  женско тяло  менструационен цикъл  менструация  период  рекама  реклама  реклама на дамски превръзки  рекламодатели  сексизъм  сексизъм в рекламата  цикъл 


Още от Реклама

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

1 boris | 21.07.201616:16

Конници, конници, конници, кървави конници,
моя родино и пламнало родно небе,
де е народа и де е земята бунтовница,
де сме, о мое печално и равно поле!

Там изгоряха селата и пеят бесилките,
вятъра стене над пустите ниви сега,
конници идат и плаче земята родилката,
сякаш че плаче и пее, и иде смъртта.

Тъмното копие, литнало там във просторите,
свети под слънцето днеска оплискано в кръв,
греят на свода огромни, червени прозорците,
сякаш очите на божия, алена стръв.

Конници, конници - братя над бездни надвесени,
моя родино и пламнало родно небе,
вятъра иде и страшно е, майко, и весело,
пей и умира просторното равно поле!
   

оценка

+0 -0