Стартира кампания срещу електромобилите? | webcafe.bg
Autocafe

Стартира кампания срещу електромобилите?

Autocafe
20.02.2016, 16:59 (обновена 01.03.2016, 17:45)

1 от 2 снимки Назад Напред

niisan leaf

В Щатите очакват кампания срещу електромобилите, която трябва да стартира тази година

Лобистка група, свързана с Koch Industries планира да стартира кампания, насочена срещу електромобилите и да популяризира горивата, добивани от петрол. Все още организацията не е обявила официално кампанията си, но се смята, че нейни ръководители са членът на борда на директорите на Koch Industries Джеймс Махони и лобистът Чарли Древна, бивш шеф на American Fuel and Petrochemical Manifacturers. Информацията е на The Huffington Post.

Предполага се, че бюджетът на кампанията ще е 10 милиона долара на година, а една от целите й е атака срещу държавната субсидия, отпускана в САЩ на електромобилите, включително и намалението на цената от 7500 долара, което се поема от правителството.

Тези отстъпки и намаления бяха въведени, за да поощрят продажбите на все още скъпите електромобили, чиито цени остават високи заради скъпите батерии, които те използват. В близко бъдеще се очаква цените на батериите да започнат да падат и цените на електромобилите и автомобилите с двигатели с вътрешно горене да се изравнят, което означава, че електромобилите няма да ползват държавни отстъпки.

Лобистката група трябва да стартира кампанията си тази година, като средствата ще дойдат от Koch Industries или чрез фондация, свързана с някоя от компаниите, контролирани от братята Чарлз и Дейвид Кок.

„Двамата са разтревожени за субсидиите, които дава държавата - заяви източник на The Huffington Post. - Очаква се в следващите 20 години електромобилите да имат сериозно присъствие на пазара в САЩ."

В момента електромобилите заемат скромен процент от продажбите на нови возила в Щатите, като евтиният петрол и оттам евтините горива най-вероятно ще забавят още този ръст.

Братята Чарлз и Дейвид Кок контролират Koch Industries - втората по големина частна компания в Щатите с приходи в размер на 115 милиарда за 2013 година. Двамата притежават 84% от компанията.

Баща им Фред Си Кок е основател на компанията, чийто бърз прогрес се дължи на открития от него нов метод за преработването на петрола в горива. От четиримата синове на Фред, само Чарлз и Дейвид са все още в Koch Industries. Двамата са сочени за едни от най-големите противници на законодателството, което трябва да спре промените в климата.

В същото време двамата спонсорират от години различни организации, работещи за реформа на наказателното преследване в Щатите и за последно помогнаха на администрацията на Барак Обама да прокара законодателни инициативи в тази насока.

Освен това братята подкрепят правото на аборт, както и еднополовите бракове, а наскоро се появи информация, че двамата планират да похарчат почти 900 милиона долара, за да въздействат върху изхода на президентските избори в САЩ през тази година - основно за рекламни кампании. Това твърдение обаче все още не е потвърдено официално.


Още от Бизнес

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.