Sumitomo е новият собственик на групата Мото-Пфое | webcafe.bg
Autocafe

Sumitomo е новият собственик на групата Мото-Пфое

Webcafe
29.11.2017, 15:51 (обновена 29.11.2017, 16:07)
 jaguar 1

Групата за търговия на автомобили Мото-Пфое вече има нов собственик - това е японската корпорация Sumitomo.

Официалното споразумение за смяна на собствеността беше подписано между Филип Пфое от досегашния едноличен собственик - германската компания Hugo Pfohe GmbH, и Томохиро Йонияма - главен мениджър на подразделение "Транспорт и конструкционни системи" в европейския клон на корпорацията.

Sumitomo е акционер в Mazda Motor Corporation.

Мото-Пфое е официалният представител в България на марките Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover през последните 26 години.

С придобиването ѝ от страна на Sumitomo Corporation, фирмената група Мото-Пфое става част от една от най-мощните интегрирани търговско-инвестиционни корпорации в световен мащаб, с над 400-годишна история и офиси в 65 страни. Това е огромна крачка напред за Мото-Пфое, нова възможност за растеж и интензивно разгръщане потенциала на компанията, с цел постигане на още по-голям от досегашния успех, съобщават от компанията.

Името, мениджмънтът, структурата и предметът на дейност на Мото-Пфое няма да бъдат променяни след преминаването под управлението на новите собственици.

"Щастлив съм с фантастичния успех на Мото-Пфое през изминалия над четвърт век от основаването й от моя баща, Карл-Хайнц Пфое. Време е компанията да развие допълнително своя потенциал. Затова в лицето на Sumitomo Corporation намерих възможно най-добрия инвеститор, който да гарантира последващо успешно разрастване на бизнеса на фирмената група Мото-Пфое", сподели Филип Пфое при подписването на договора.

„Изключителните постижения на Мото-Пфое и силните позиции на групата на българския пазар направиха сериозно впечатление в Sumitomo Corporation. Корпорацията има огромен опит в автомобилния бизнес и ние ще го споделим с Мото-Пфое, за да стъпим на исторически здравата основа на компанията и да подпомогнем още по-успешното й развитие в бъдеще. Същевременно, има много какво ние да научим от Мото-Пфое. Разчитаме фирмената група да подкрепи с опита си, допълни и допринесе много за нашия автомобилен франчайз в Европа. За нас ще е чест да работим с мениджмънта и екипа служители на Мото-Пфое, както и с клиентите и партньорите на компанията", коментира Томохиро Йонияма.

Договорът между Hugo Pfohe GmbH и Sumitomo Corporation предстои да мине през одобрение от Комисията за защита на конкуренцията


Още от Бизнес

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.