Полиция нахлу в няколко фабрики на Renault | webcafe.bg
Autocafe

Полиция нахлу в няколко фабрики на Renault

Autocafe
14.01.2016, 15:02 (обновена 15.01.2016, 12:14)
renault

Полицията във Франция атакува няколко от заводите на автомобилния производител Renault

Френската полиция е нахлула в няколко завода на автомобилния производител Renault и е отнела компютрите на няколко от директорите на компанията, съобщи ВВС. Полицейските рейдове бяха потвърдени от автомобилния производител, който поясни, че разследващите са искали да проверят оборудването в заводите и декларира, че не използва в автомобилите си устройства, заблуждаващи тестовете за вредни газове, подобни на тези, които използва Volkswagen.

От компанията заявиха, че съдействат напълно на полицията, а в началото на проверките информацията беше, че униформените и разследващите са се насочили към зоните за сглобяване и контрол на електронните устройства, които ръководят работата на дизеловите мотори на марката.

През декември Renault официално обяви, че планира да инвестира 50 милиона евро, за да изравни реалните нива на вредните емисии на моделите на компанията с тези, които те показват на официалните тестове.

След новината за полицейския рейд в заводите на Renault, акциите на компанията поевтиняха с 20%.

Цялата автомобилна индустрия в световен мащаб се изправи пред изпитанието „реални нива на вредните емисии" след скандала „Дизелгейт", при който в края на септември стана ясно, че Volkswagen е оборудвал 11 милиона коли с устройства, които заблуждават тестовата апаратура при изпитания за нивото на вредните емисии, а в ежедневната експлоатация тези коли отделят в пъти повече отровни вещества.

Скандалът тръгна от Щатите, където стана ясно, че са продадени около 500 000 такива коли, а след това от VW признаха, че с такива устройства са оборудвани 11 милиона возила в цял свят. Компанията обяви план за привикване в сервизите и инспекция на 8,5 милиона коли в Европа, като 2,4 милиона от тях са в Германия, 1,2 милиона - във Великобритания и естествено, въпросните 500 000 в Щатите.

Oще: renault  volkswagen  автомобили  дизелгейт  дизелови двигатели  дизелов скандал 


Още от Бизнес

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.