Хубав автомобил втора ръка - мисията възможна | webcafe.bg
Autocafe

Хубав автомобил втора ръка - мисията възможна

webcafeСибина Григорова
20.09.2016, 11:35 (обновена 29.11.2017, 21:25)
das auto

Сигурната инвестиция в употребяван автомобил вече е възможна

Връзката между човека и автомобила твърде много напомня отношенията в една двойка. В началото избираме партньора си, увлечени повече или по-малко по визуалните му качества, но преди да се обвържем с него/нея по-сериозно, търсим и друго: да е здрав, да може да се разчита на него, да не е скучен, да не е безхарактерен, да не ни изостави, да има тръпка, но да има и доверие т.н.

Същото е и с колите. В пространството на въображението много шофьори бленуват за лъскави кабриолети, девствени кожени салони, брутални SUV-ове и брилянтни ретро автомобили, носещи духа на отминало време. Когато се върнем в реалността обаче, която за по-голямата част от българските шофьори означава покупка на употребяван автомобил, попадаме в същинско минно поле.

Не знаеш, че си настъпил мина, докато не отместиш крака си от нея.

Паралелът е очевиден: автомобили на старо, които изглеждат чудесно и по думите на търговците ще живеят активно още поне 48 години, се оказват взривоопасна финансова (в добрия случай) мина скоро след покупката.

Всички знаете за какво става въпрос: симпатична, изгодна кола на 15 години, която има пробег от 100 000 км, защото баба Хелга от предградията на Мюнхен го е купила за внучка си, която обаче не го е карала, защото гаджето й - американец, е купило Ferrari, та баба Хели го е ползвала, за да ходи в неделя до близкото езеро да храни лебедите.

Докато кимате с разбиране, а братовчедите ви, които уж разбират от коли, се суетят около бъдещата покупка, бъркайки с пръсти в ауспуха и потупвайки нежно фаровете с експертна физиономия, търговецът вече потрива доволно ръце и си представя как ще заведе фамилията на Халкидики с парите ви.

Италия? Никога! За повечето търговци на автомобили на старо Италия е мръсна дума. Те внасят само от Германия.

Защото и най-наивният потенциален купувач знае, че италианците са печално известни с високите скорости, неглижирането на сервизния интервал и отвращението към автомивките. Германците са друга работа.

Противно на това, което вероятно вече сте си помислили, целта на този текст не е очерняне на снежнобялата репутация на автотърговците от Дупница, Горубляне и останалите автокъщи от този тип. А извеждането на алтернатива на рискованото пазаруване на second hand автомобили: Das WeltAuto.

Това е името на международната марка на концерна Volkswagen за търговия с употребявани автомобили.

Германският автомобилен гигант е първият, който фиксира еднакви стандарти в цял свят за предлагането на употребявани коли. Това означава, че както в България, така и в цяла Европа, САЩ, Китай, Австралия, Сингапур, Индия и Русия, клиентът получава еднакво високо ниво на обслужване, гаранция, услуги и богат избор на автомобили.

Освен това, от Das WeltAuto очевидно са сигурни в автомобилите, които предлагат, тъй като дават 6-месечна гаранция от деня на покупката. Тоест периодът, в който мината обикновено се взривява, в случая е покрит от търговеца. Което си е "wow".

От компанията не предлагат просто автомобили, а начало на дългогодишно партньорство, основано на доверие. В превод: това не означава, че се очаква да пиете вино с търговците и да си кумувате на сватбите, а че от Das WeltAuto залагат името и имиджа си, за да осигурят на клиентите си здрави, добри автомобили.

А нека бъдем честни: името на Volkswagen, за разлика от името на "Автокъща Мариана - Люлин 5", тежи на мястото си.

Най-голямата ценност, която може да ви предложи един дилър на автомобили, е сервизното досие на колата. По-добре да сте наясно с истинската история и състояние на автомобила, отколкото пред очите ви да се рисуват розови картини за "най-якия-супер здрав-уникален-вечен-16-годишен автомобил на света".

При покупка на употребяван автомобил от Das WeltAuto клиентите знаят всичко за сервизирането на колата от първата й регистрация до деня на покупката.

Това гарантира реален пробег, като става въпрос за автомобили на възраст до 7 години и пробег най-често до около 150 000 километра.

Сделката винаги се предхожда от технически преглед - в представителството на Das WeltAuto преглеждат новата кола по 75 стандартизирани позиции, като това към това се добавя и вече споменатата безплатна 6-месечна гаранция.

В чек листата е включена проверка на: купе, каросерия, двигател, скоростна кутия, електроника, окачване, силово предаване, както и тестово шофиране от сервизен инженер.

На база на този протокол се извършват належащите ремонти, ако има такива, за да може клиентът да получи автомобил в гарантирано добро състояние.

Повечето от колите, предлагани от Das WeltAuto, са върнати от лизинг, изкупени от клиенти, тестови коли от представителствата на Volkswagen и Audi, или служебни коли, карани от служители, като, разбира се, всички гореизброени са били поддържани в оторизирани сервизи.

Нещо, което намираме за изключително удобно при покупката на употребявани автомобили, е услугата, която от Das WeltAuto предлагат - обратно изкупуване при замяна.

Ако се чудите какво да правите с колата, която вече не ви се кара или става излишна, защото сте си избрали друга, можете да я закарате в представителството и да я замените с кола оттам.

Разбира се, ще трябва да доплатите необходимата сума, за да сложите крак на педала на новата си кола, но някой друг ще се занимава с продажбата на вашия автомобил, което е несъмнено преимущество.

Изкупените от клиенти коли също са с ясен произход и сервизна история. Което означава, че шансът новият ви автомобил да издаде смущаващ звук на третия ден, откакто го карате, и да ви остави на пътя сред пушеци и изгорели газове, е значително, значително редуциран. Да не кажем, унищожен.

Все пак в случай че закупеният автомобил не ви допадне, след като вече сте сключили сделката: било, защото децата ви не харесат цвета, или защото колата някак не отговаря на вашия бунтарски или пък солиден дух, имате възможност да я смените в рамките на седмица.

Извод: в тъмния тунел на покупката на автомобил има светлина. И не са фаровете на влака. А фаровете на новия ви автомобил. Изберете го с тестване, ум и сърце. А отговорността оставете на Das WeltAuto.

Oще: das weltauto  volkswagen  vw  автокъща  автокъщи  автомобил втора ръка  автомобили втора ръка  автомобили на старо  втора ръка автомобил  германия  кола  кола на старо  коли на старо  нова кола  продавачи на коли на старо  продавач на коли на старо 


Още от Das WeltAuto