Да покориш земята на вулканите за 72 часа | webcafe.bg
Autocafe

Да покориш земята на вулканите за 72 часа

Jaguar F-TYPE SVRAutocafe
23.11.2017, 14:36 (обновена 24.11.2017, 12:00)

1 от 6 снимки Назад Напред

kona 10

Снимка: © Hyundai

Софи Радклиф успешно завърши предизвикателството KONA 10, като се пребори със сняг и ветрове със скорост от 80 км/ч, за да изкачи положителна денивелация от над 3600 метра. В епичното си 72-часово приключение тя се справи с десет от най-известните вулканични местности във Великобритания и Ирландия

Софи Радклиф напуска работата си пред четири години, за да се занимава с приключения и предизвикателства сред природата. Изкачила е най-високите върхове в осемте алпийски държави, като се движи между тях с колело. Няколко пъти е минавала по маршрута Лондон-Париж на колело за 24 часа, участвала е в ултрамаратони на 100 км и е двукратен финалист на състезанието за издръжливост Ironman.

Последното предизвикателство пред Софи? Нарича се KONA 10 - епично шофьорско приключение, което обхваща маршрута между 10 легендарни вулканични местности във Великобритания и Ирландия в рамките на 72 ч. на борда на новия KONA, компактния SUV на Hyundai.

Историкът Майкъл Скот се включи в екипа на Hyundai, за да разкрие тайните зад някои от вулканичните области на Великобритания и Ирландия - от Сноудън в Северен Уелс до Килън Ридж на остров Скай.

Маршрутът даде възможност за пълно натоварване на колата и атлетката.

"Уморена съм, но в същото време толкова развълнувана, че успяхме да изпълним предизвикателството KONA 10. Знаех, че сме добре подготвени, но никога не можеш да си сигурен какво ще ти предложи времето. Имахме късмет на някои места и не толкова - на други. Екипът зад мен беше изключителен, от планинските водачи до съпътстващите автомобили, всички се погрижиха да постигнем този успех. Не мога да повярвам, че преди 72 часа бяхме в Сноудън за началото на това епично приключение", казва Софи.

"Най-трудният момент беше спускането от Бен Невис в тъмното. Вече бях много уморена след 10 часа неспирно движение и изцяло зимните условия: сняг, вятър и смразяващи температури. Беше много тежко, като знаех, че ми предстои още едно изкачване на остров Скай и преди него ще имам едва три часа сън. В такива моменти опитът ми с подобни предизвикателства през последните години ми помага да намеря мотивация за крайната цел.

Страхотните гледки напълно си струваха усилията. Моментът, в който облаците се отдръпнаха, за да разкрият изумителния залез на върха на Бен Невис, беше усещане за цял живот", разказва тя.

Десетте дестинации на предизвикателството KONA 10 бяха избрани от д-р Майкъл Скот и вулканолога д-р Джулия Кръми.

Изследванията на Скот се концентрират върху човешките дейности в района през цялата хилядолетна история на обитаване и промените в ландшафта през последните стотици милиони години.

Oще: hyundai kona  kona  kona 10  suv  великобритания  ирландия  остров скай  предизвикателство  софи радклиф  уелс 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.