Ford Mustang е най-продаваният спортен автомобил за първото полугодие | webcafe.bg
Autocafe

Ford Mustang е най-продаваният спортен автомобил за първото полугодие

Autocafe
08.09.2015, 17:13 (обновена 08.09.2015, 17:49)

1 от 4 снимки Назад Напред

ford mustang, нов

Червено купе с V8 двигател оглавява списъка на желанията в Европа

Ford Mustang се превърна в най-продавания спортен автомобил в света за първата половина на годината, според данните за глобалните регистрации на IHS Automotive.

Глобално клиентите са регистрирали 76 124 автомобила за първите 6 месеца на 2015 г.* – 56% ръст спрямо същия период миналата година.

Клиентите в Европа и пазарите по света с десен волан очакваха официалната поява на Mustang над половин век, така че огромният интерес в тези региони не е изненада“, заяви Стивън Одел, изпълнителен вицепрезидент Глобален маркетинг, продажби и услуги. „Благодарение на клиентите от всички краища на планетата Mustang е най-продаваният спортен автомобил в света.“

Първите продажби показват, че в Европа най-популярните екстериорни цветове за купето и кабриолета са Race Red и Magnetic Grey (21% от общите продажби).

Европейските купувачи на купето предпочитат червения цвят Race Red (24%), докато при кабриолета най-харесван е цветът Magnetic Grey (32%).

До момента купето заема 3 от 4 продажби в Европа (72%), а 2-ма от 3-ма клиенти са избрали 5.0-литровия V8 двигател на Ford с 421 к.с. (64%).

Водачите в Европа са разделени почти поравно между 6-степенната механична (51%) и 6-степенната автоматична трансмисия (49%). Въпреки това автоматичната трансмисия се доказва като по-предпочитана за клиентите на 5.0-литровия V8 двигател (57%), а механичната скоростна кутия – за 2.3-литровия EcoBoost двигател с 317 к.с. (65%).

Първият Mustang с десен волан

Ford Mustang с десен волан се произвежда в завода Flat Rock в Мичиган, САЩ. Добавянето на Mustang с десен волан към гамата позволява износ до повече от 25 допълнителни пазара по света, вкл. Великобритания, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, Япония, Кипър и част от Карибските острови. Досега Mustang беше достъпен за клиенти от над 100 държави.

Глобален лидер по продажби

Продажбите на Mustang в САЩ и Азия стартираха миналата зима, а първите автомобили на европейските пазари – това лято.

Новите клиенти движат ръста на продажбите в САЩ, особено в региони като Южна Калифорния – най-големия пазар за спортни автомобили в страната според IHS – където продажбите на Mustang към крайни клиенти са се увеличили повече от два пъти тази година.

Макар Mustang да е нов за пазара в Китай, той вече е един от най-бързо продаваните спортни автомобили в страната, особено в Пекин, Гуандун и Шанхай.

Моделите вече пристигат в шоурумите в Европа, като пазарите с десен волан, сред които и Великобритания, нетърпеливо очакват първите модели. Почти 2 000 поръчки на Ford Mustang са постъпили във Великобритания от януари. Първите доставки към клиенти се очакват през ноември с осигурени допълнителни доставки, които да посрещнат по-голямото от очакваното търсене.

Очакването на Mustang от клиентите в Европа беше осезаемо още миналата година, когато Ford отвори предварителна поръчка за 500 Mustang-а по време на финала на Шампионска лига през 2014 г. Клиентите запълниха списъка с предварителни поръчки едва за няколко минути.

Над 8 000 автомобила Ford Mustang са продадени в Европа досега.

Първите клиентски поръчки на Ford Mustang в България са вече факт, като доставките ще се осъществят в края на годината.

* Глобалните данни на IHS Automotive за регистрациите включват всички регистрации в глобалния спортен сегмент на IHS за януари-юни 2015 г.

Oще: ford mustang  ihs automotive  mustang  v8  автомобили  коли  лидер  продажби  стивън одел 


Още от Аutocafe

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.