Отлична видимост назад от Land Rover | webcafe.bg
Autocafe

Отлична видимост назад от Land Rover

Autocafe
02.09.2015, 11:22 (обновена 08.09.2015, 17:52)

Видеото демонстрира предимствата на новата система на Land Rover

В Land Rover не смятат, че тегленето на каравана или ремарке за коне трябва да е съпроводено с ограничаване на видимостта назад. Производителят на луксозни SUV модели създаде концептуална система, която показва на водача какво се случва зад него - все едно той не тегли нищо и в огледалото му задно виждане не се виждат никакви препятствия. Идеята е проста: камера, сложена в задната част на караваната или ремаркето предава образ към автомобила, а водачът може да го в огледалото си за обратно виждане.

От Land Rover вече представиха нещо подобно, като системата прави багажникът „прозрачен", а това е еволюция на оригиналната система.

Друга камера или постелка, реагираща на натиск, известява водача с sms или чрез мобилно приложение, ако товарът (най-често кон) мърда в ремаркето по време на движение, а отделно от това водачът получава и допълнителни указания на екрана, за да се справи по-лесно с паркирането.

При Land Rover акцентът при използването на тази система е поставен върху превозването на коне, но технологията може да се използва при всеки по-деликатен товар.

Видеото демонстрира как системата може да бъде използвана за безопасен превоз на коне до конюшнята им (естествено, става въпрос за типична двойка, собственици на Range Rover-и, два, голям диамантен пръстен и състезателен кон).

Oще: land rover  автомобили 


Още от Новини

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.