Да спасим последния Saab | webcafe.bg
Autocafe

Да спасим последния Saab

Георги Иванов
03.05.2012, 17:58 (обновена 03.05.2012, 18:15)
 saab

Феновете искат да спасят подобен на този 9-3

Феновете на отиващата си шведска автомобилна марка Saab, обединени в сайта Saabs United, се борят да спасят последната кола, произведена от компанията. Предишната акция на Saabs United беше спасението на марката и продължи няколко години, но за съжаление завърши неуспешно.

Saab стигна до производство за банкрут, заводът в Тролхатан затвори и сега е на ред спасяването на последния сглобен 9-3, който най-вероятно ще се окаже последният автомобил с марка Saab, произведен някога.

Става въпрос за версия Griffin - седан, боядисан в арктическо бяло, като довършителното окомплектоване на колата трябва да завърши до края на месеца. Това е последният автомобил от специалната серия от 50 коли - по-голямата част от които все още не са довършени и предстои да бъдат разпродадени от един от досегашните дилъри на марката.

Целта на Saabs United е този автомобил да бъде купен и да бъде дарен на музея на Saab, който също наскоро беше спасен от разпродажба на парче.

Все още стои отворен въпросът и за някои от експонатите в Музея на Saab, тъй като според един от членовете на Saabs United, някои от тези коли са „дадени назаем, а други липсват и не се знае кога и дали ще бъдат върнати".

Феновете на Saab усилено събират пари за спасяването на последния 9-3. До днес сутринта бяха събрани над 15 000 евро, а необходимата сума е 28 500 евро, като срокът е най-късно до 20 май. Ако не бъдат събрани достатъчно пари, сумата ще бъде дарена на Музея на Saab, а ако се окаже, че има излишък, той също ще отиде за музея.

Ако искате и вие да помогнете за спасяването на последния Saab, може да посетите този адрес: http://www.saabsunited.com/saving-the-last-saab-9-3

Oще: saab  автомобили 


Още от Премиера

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.