7 въпроса към Георги Стоименов | webcafe.bg
Autocafe

7 въпроса към Георги Стоименов

СибинаСибина Григорова
27.12.2016, 09:07 (обновена 20.03.2017, 10:45)
Георги Стоименов

Снимка: © Мирослава Дермеджиева, Webcafe

Ако се интересувате от тенис, познавате Георги Стоименов като мениджъра на най-добрия български тенисист - Григор Димитров.

Ако се интересувате от тенис, познавате Георги Стоименов като мениджър на най-добрия български тенисист - Григор Димитров.

Стоименов е инвеститор с 20-годишен опит в преструктуриране, оперативен мениджмънт и стратегическо развитие на предприятия от различни индустрии.

Управляващ директор е на Юнийда Индъстрис - инвестиционна компания със структура от холдингов тип.

"В историята си сме придобивали, управлявали и продавали компании от различни сектори", казва за бизнеса си Стоименов.

Георги Стоименов е стратегически съветник и ментор на Григор от 2005 година със значителен опит в областта на спортния мениджмънт. Има договор за съвместно управление със световни компании в областта на спортния мениджмънт.

1. Каква година беше 2016 за бизнеса в България и за Вашата компания?

Като цяло нивото на икономическа активност е най-високо след кризата отпреди 8 години. Може би чак сега индустриалните предприятия достигат нивата си от 2007-2008 година. Предприятията от нашата група не се различават и с малки изключения всяко едно от тях имаше една хубава година. Аз мисля, че производствените предприятия в региона ще продължат да се развиват добре и през следващите 10-тина години.

2. Как минава един Ваш ден - кога започвате работния си ден и кога свършвате?

В зависимост от това къде съм, започвам и свършвам работа по различно време, но съм сигурен, че за всеки предприемач няма ясни граници между начало и край на работния ден.

Намерете си работа, която харесвате, казват хората, и никога няма да работите. Всеки актив изисква непрестанна грижа, за да става все по-добър.

3. Защо BMW7?

Аз пътувам доста. За мен е важно да пътувам комфортно и сигурно, a когато искам, да мога да работя по време на път. Това е втората поредна 7-ма серия, която имам, и мога да ви кажа, че новата е изключителна. Усещането е за отлична динамика, но и много добър контрол и комфорт.

Освен това мисля, че ми отива.

5. Колко коня стигат?

Точно 450.

6. Какво предпочитате - да карате или да използвате времето в колата за работа?

Обичам да карам, но понякога или нямам време, или съм много изморен след дълг ден и просто нямам сили да внимавам повече. Моето 750i xDrive ми два и двете.

7. Ако не беше тенис, щеше да е...

Нямам представа. Свързан съм с тениса от 7-годишен. Сега съм на 50.

И един 8-ми въпрос бонус: Как смесвате работата с това да сте приятели с Григор Димитров?

Когато човек обича и вярва в това, което прави, и това става в условията на професионализъм, добър екип и културно отношение, всичко е удоволствие.

Oще: 7-ма серия  bmw  bmw7  бмв 7  георги стоименов  григор  индустрия  мениджър на григор димитров  стоименов  юнийда индъстрис 


Още от Премиера