Екс. Crossland X | webcafe.bg
Autocafe

Екс. Crossland X

Jaguar F-TYPE SVRAutocafe
05.03.2017, 18:20 (обновена 25.04.2017, 14:39)

1 от 6 снимки Назад Напред

Opel Crossland X

Снимка: © Webcafe

Новият Opel беше показан в София още преди да бъде достъпен пред широката публика по света

Cъздаване на дизайн, който съчетава характерните белези на SUV моделите с тези на автомобил, насочен към удоволетворяване на потребностите на модерния градски стил на живот. Това е основното предизвикателство, пред което са били изправени дизайнерите на Crossland X – страхотният нов crossover на марката  Opel, който ще бъде представен за първи път пред широка публика на международното изложение в Женева (7-19 март, 2017). Заедно с напълно електрическата Ampera-e и новите флагмани Insignia Grand Sport и Sports Tourer, Crossland X поставя началото на продуктовата офанзива на марката под наслова “7 през 17” със седем нови модела през 2017 година.

Новият Crossland X заема своето място в моделната гама на Opel наред с издръжливата Mokka X в яркия и бързо развиващ се CUV/SUV сегмент в В класа. За целта дизайнерите са създали уникална crossover интерпретация на стилистичната философия на Opel – “Пластичната артистичност среща германската прецизност”, която отразява стилния и функционален характер на новия Crossland X.

Новият Crossland X излъчва изкусното майсторство и хармонията на повърхностите и формите, типични за дизайна на марката Opel.

Емблематичните елементи, характерни за марката от Рюселсхайм включват самоуверената предна решетка и „крилцата”, гордо обгръщащи емблемата с мълния на Opel; характерното криловидно оформление на предните светлини и не на последно място – пластичното „острие”, очертано в страничния силует на каросерията.


Повърхностите са плавни и пластични с ярко подчертани, прецизни линии, докато двуцветният „плаващ” покрив с хромирани акценти позволява богати възможности за индивидуално оформление. Високото качество на цялостното изпълнение се отразява във високотехнологичните, изцяло LED предни светлини, докато хоризонталните линии, преливащи около цялата каросерия, се съчетават с повдигнатите задни светлини и придават повече визуална широчина на Crossland X.

Стилната външност намира своето отражение и във вътрешния дизайн на новия модел, който засилва усещането за простор и се допълва от внушителни зони за съхранение на вещи. Влиянието на новата Insignia и на Astra личи ясно в пластичните форми на фокусираното върху водача арматурно табло, които преливат грациозно в облицовките на вратите, допринасяйки за приветливата цялостна атмосфера. Превъзходно изпълнените декоративни елементи са в пълна, естествена  хармония с цялостния дизайн, придавайки ясно изразена идентичност на всяко ниво на изпълнение.

Елегантните елементи от хром около блока на контролните прибори и вентилационните решетки, комбинирани с меките повърхности на арматурното табло и облицовките на вратите излъчват послание за високо качество и майсторство на изпълнението. Големият, лесно достъпен сензорен екран и разделените в съотношение 60/40 сгъваеми задни седалки превръщат вътрешността на  Crossland X в перфектно пространство за всяко семейство. Допълнително се предлагат задни седалки с възможност за надлъжно изместване със 150 милиметра за създаване на повече пространство в областта на краката или до 520 литра водещ в този клас багажен обем (който нараства до 1 255 литра след сгъване на задните седалки).

Активният семеен стил на живот и функционалността са подчертани от няколко внушителни SUV елемента като защитните панели в долната част на каросерията и панелите в предната и задната част на дъното. Във вътрешността на Crossland X, водачът и пътниците могат да се радват на типичната за SUV моделите висока позиция на седалките в каросерия, която е с 16 сантиметра по-къса, но с 10 сантиметра по-висока от тази на Astra.

Стилните и функционални компактни автомобили, които са еднакво подходящи за кратка разходка по магазините и за по-дълги пътешествия до отдалечени цели през почивните дни и ваканциите, се ползват с нарастваща популярност сред потребителите и най-вече сред градските семейства. Tази популярност се отразява и в обема на продажбите в CUV/SUV сегмента на В класа (където един от бестселърите е диктуващият модата Mokka X), който отбеляза петкратен ръст от 2010 година досега. Новият Crossland X ще придаде допълнителен импулс на този експлозивно растящ пазар и ще допринесе за допълнителен ръст на продажбите на марката Opel.

Oще: opel  opel crossland x  suv  x серия opel  висок  каква кола да си купя  нов автомобил  опел  седалки  семеен  стъклен покрив 


Още от Премиера

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.