Opel Adam: младеж с весел нрав | webcafe.bg
Autocafe

Opel Adam: младеж с весел нрав

СибинаСибина Григорова
27.11.2016, 17:29 (обновена 11.12.2016, 22:29)

Защото другите момчета нямат колички със звездички

Ако Адам беше истински мъж, той щеше да бъде младеж в своите късни 20 г., с кецове и риза на звездички. Може би дори хипстър, който сменя колелото само за това шикозно издание на Opel, пие Coca Cola в стъклена бутилка и носи Swatch с метална верижка.

Адам обаче не е мъж, а симпатична градска кола, която определено хваща окото с дизайн, цвят, покрив и интериор.

В тази кола всичко е визия и закачка - от ключа, през тапицерията, таблото и дори стелките на пода.

С Opel Adam няма да си говорим за конски сили и ускорение от 1 до 100 км., защото моделът се прицелва в съвсем друга ниша - на хората, които искат да маркират своя територия в града, без непременно да го завладяват. Може да не сте първи на светофара, но ще виждат колата ви отдалече.

Adam определено няма намерение да се впише в сивотата на големия град, но с него се придвижвате и през най-тесните места, и паркирате там, където големите не могат и да си помислят.

Въпреки че Adam е малък - и отвън, и отвътре - в един момент разбирате, че не ви трябва много пространство, за да съберете весела компания. Да, тези отзад трябва да сгънат колене, но за сметка на това в колата има място за напитките на всички, така че юруш на латетата.

А музиката не спира дори и когато изгасите двигателя и махнете ключа - само отварянето на вратата може да е сигнал, че музикалната система трябва да замълчи.

Постепенно започвате да откривате предимствата на малкото купе - като например, че климатроникът го затопля за няколко минути, а вие можете да живеете и без отопление на седалките. И ли че всички лесно се събирате в едно селфи.

Adam е добър вариант и за хора с малки деца. В багажника събирате количка тип Макларън, а седалките са оборудвани с ISOFIX за детско столче. Няма опасност детето да си отвори задната врата и да изхвърчи, докато вие се суетите, защото такава няма - Adam се предлага само с две врати.

Може би знаете, че Opel имат нещо като тяхно си Siri - нарича се ONStar, само че разликата е, че си говорите с жив човек, на български и дори не ви трябва iPhone.

Може да питате всички тъпи въпроси, които си пожелаете - като напр. "Къде съм", "Как се казваше онзи азиатски ресторант на "Опашката на Коня" и "Може ли малко WiFi"?

OnStar прави и други неща - следи времето за сервизи, играе ролята на телефон 112, локализира автомобила през сателит в случай на кражба и т.н.

Копчето за OnStar е точно над огледалото за обратно виждане. Като стана дума за огледала, в страничните огледала има индикация за движещ се автомобил в сляпата зона на колата. Това е често срещана екстра в новите коли, но във вашия случай е особено полезно - Adam може и да е безкрайно симпатичен, но за сметка на това силно предразполага останалите шофьори към изпреварване. Може би, за да погледнат колата и анфас.

Повече за оборудването и цените на Opel Adam можете да намерите тук.

Oще: adam  onstar  opel adam  автоматик  адам  градска кола  изитроник  опел  опел адам  тестдрайв  тестово каране 


Още от Тестдрайв

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.