Филми по Стивън Кинг, които нямат нищо общо с ужасите | webcafe.bg
Filmcafe logo

Филми по Стивън Кинг, които нямат нищо общо с ужасите

лебовскиFilmcafe
21.09.2017, 15:40 (обновена 24.09.2017, 08:50)

1 от 6 снимки Назад Напред

стивън кинг

За някои от тях дори може да се изненадате, че са по творби на "Краля на ужаса"

Още от началото на кариерата си Стивън Кинг успява да хвърля в ужас читателите си с многобройните си откровено страшни истории. Възраждането на филмовия хорор жанр сега е до голяма степен с негово участие. Новият филм по "То" е колкото гениален, толкова и стряскащ, а скоро предстои да видим и "Играта на Джералд", който също обещава да е на ниво (за разлика от "Тъмната кула" например).

Шедьоври като "То", "Кери", "Гробище за домашни любимци", "Сиянието", "Мъртвата зона" и редица други ни карат да очакваме определени неща от Стивън Кинг - напрегната история, изпълнена със заплетени моменти и идеално премерена доза ужас.

Спокойно можем да кажем, че сме свикнали да възприемаме Кинг като "Краля на ужаса". Затова и се случва понякога да се изненадате, когато някой филм се окаже, че е по роман или разказ на писателя.

Те излизат от общата картинка на ужас и трилър. Затова и често е трудно да възприемем, че са адаптации по Стивън Кинг.

Ето пет филма, за които вероятно не сте предполагали, че са правени по произведения на писателя.

Oще: stand by me  долорес клейборн  зелената миля  изкуплението шоушенк  новела  новели  произведения  роман  романи  стивън кинг  сърца в атлантида  ужаси  филми 


Още от Кино

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.11.2015, 17:55

4 SamVaims | 22.09.201719:08

"Дългата разходка"

Да, това е запомнящо се четиво. Също така и един много кратичък но съдържателен разказ - "Последното стъпало". На мен лично ми е любим.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.02.2013, 17:29

3 larry | 22.09.201704:52

Стивън Кинг е много повече писател, отколкото предполага определението ''крал на ужаса''.Той е невероятен, многопластов автор и да приемеш, че пише само и и зключително ''ужаси'' е много повърхносно.Във всеки един от романите му има поне по две-три пълнокръвни сюжетни линии и да хванеш само едната, да я преекспонираш и да я обявеш за единствено важната е глупаво.Който не вярва, да вземе първият том на ''ТО'' да го прочете и да прецени дали освен роман на ужасите, не е и чудесен разказ за приятелството, детството и изграждането на характера. Между другото, това е една и от причините за трудната екранизация на творбите му.Режисьорите са принудени да изберат един от сюжетите и да го следват, а това създава невярна представа и ''олекотява'' романите му.
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 14.04.2017, 10:49

2 violatоr | 21.09.201723:42

Всъщност трябва да си пълен лаик по темата "Стивън Кинг", за да наричаш нетипични историите му, които нямат общо с т. нар. "ужаси".
Всъщност, точно ужасите са нетипични за този феномен на литературата.
boris, ако не си, прочети "Дългата разходка". Много по-пълнокръвен и качествен роман е от "Бягащият човек". На подобна тематика, също достатъчно пророчески.
   

оценка

+5 -0

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

1 boris | 21.09.201721:53

Най-добрият роман на Кинг за мен е "Бягащият човек" Това е истинско пророчество.
   

оценка

+0 -0