Защо филмите по видеоигри не стават | webcafe.bg
Filmcafe logo

Защо филмите по видеоигри не стават

лебовскиFilmcafe, по MoviePilot, Gaming Death, 3rd World Geeks
06.09.2015, 12:46 (обновена 07.09.2015, 07:33)

1 от 7 снимки Назад Напред

Hitman Agent 47 movie

Време е не просто да изреждаме несполучливите филми по видеоигри, а да обобщим някои тенденции при тях и най-често срещаните им недостатъци:

„Базиран на видеоигра" - три думи, способни предварително да отблъснат кинокритици и киномани навсякъде по света.

Наистина филмите по видеоигри стават все повече, но качеството им продължава в общия случай да бъде плачевно.

Няколкото дребни (и даже доста спорни) изключения само потвърждават правилото и може да се каже, че общото ниво на филмите по видеоигри е по-ниско от това в който и да е друг жанр.

Десетките разочарования започват от началото на 90-те със Super Mario Bros и продължават в последните години с Max Payne, Prince of Persia, Need for Speed и нови части на Street Fighter, Silent Hill и Resident Evil.

Най-скоро се „насладихме" на Hitman: Agent 47, който върви по кината от миналата седмица, но беше възприеман скептично още преди да излезе и в момента бива усилено подиграван и оплюван от критиката.

Близкото бъдеще обещава нови опити в областта, като се задава филм по Assassin's Creed, и то с Майкъл Фасбендер в главната роля - проект с безспорен потенциал, който обаче лесно би могъл да пропадне в капаните на досегашните филми по игри.

Всъщност кои са тези капани?

И защо едни и същи грешки продължават да се повтарят с всяка следваща адаптация? Защо при близо 30 филма по видеоигри, разпространени в световен мащаб, не ни се иска да си спомняме никой от тях? И какво трябва да променят бъдещите проекти, ако искат да нарушат тенденцията?

Ето няколко най-чести причини този тип филми да се провалят - и да разочароват както феновете на игрите, така и неутралните зрители.

Oще: asassins creed  hitman  resident evil  silent hill  super mario  агент 47  видеоигри  качество  кинокритика  кристана локън  майкъл фасбендер  мила йовович  не стават  принца на персия  причини  провал  разочарование  рупърт френд  стойност  уве бол  хитмен 


Още от Кино

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.