10 от най-добрите филми с компютърно генерирани образи | webcafe.bg
Filmcafe logo

10 от най-добрите филми с компютърно генерирани образи

лебовскиFilmcafe
11.10.2016, 13:02 (обновена 28.10.2016, 18:41)

1 от 10 снимки Назад Напред

книга за джунглата

"Книга за джунглата"

Игралната версия на "Дисни" по "Книга за джунглата" буквално ни отнесе главите с изключителните си визуални ефекти. Маугли, изигран от истински актьор, си партнира с приказна компания от компютърно генерирани животни, които, за щастие на децата и на нас, трудно се различават от истинските.

Според информация на кино сайта The Wrap режисьорът, който ще работи по следващата суперпродукция на Дисни е Гай Ричи.

Става дума за новата версия на приказката за Аладин и Вълшебната лампа от арабския епос "1001 нощи", която този път обаче ще бъде с живи актьори. И със сигурност ще съдържа компютърно-генерирани образи (CGI), иначе как ще бъде пресъздаден Духа от лампата?

"Genies" ще разказва историята преди Аладин да намери Вълшебната лампа и ако компанията цели да повтори успеха на анимационния филм от 1992-ра, тя ще има нужда от много добри вузиални ефекти, за да ни пренесе в приказното минало.

А докато очакваме с нетърпение как ще се справят от "Дисни", нека си припомним филмите през последните две десетилетия, които ни възхитиха с прекрасните си компютърно генерирани образи.

Вижте галерията.

Oще: cgi  аватар  визуални ефекти  книга на джунглата  компютърна графика  компютърно генерирани герои  компютърно генерирани образи  най-добрите визуални ефекти в киното  най-добрите филми с визуални ефекти  филми  филми с компютърно генерирани ефекти 


Още от Кино

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.07.2015, 15:05

1 e-mil | 13.10.201612:01

"Повече от две десетилетия триумф на визуалните ефекти."

Като деца сте. Смятате, че светът преди вас не е същестувал.
Визуалните ефекти не дойдоха с компютрите. Историята на бранша е повече от 100-годишна. Не говоря за термина "специални ефекти" (пиротехника, грим и т.н.), а именно за визуални: matte painting, ротоскопия, оптични принтери, снимане на зелен, син и жълт екран, и т.н.
И ако само тези филми са ви възхитили с прекрасните си CGI, значи нито се интересувате от кино, нито помните какво сте превеждали само преди година. Имам предвид статията за скритите ефекти. Публиката може да прости грешките в "Карибски пирати", защото за нея е ясно че вижда ефекти, но истинското майсторство е там, където не ги вижда.
http://www.webcafe.bg/id_1258010550

Както и да е, по отношение на "Животът на Пи" триумф е най-неподходящата дума. Във вечерта на Оскарите, когато Бил Уестенхофър от Rhythm & Hues излезе на сцената да си получи наградата студиото вече беше в процедура на фалит. Причината - силният ценови натиск на продуцентите върху бранша на визуалните ефекти. Всички специализирани студия изпитваха този натиск, а Rhythm & Hues - това повече от 20-годишно студио свързано с някои от най-големите филми беше продадено.
Намерете в YouTube филма "Life after Pi" и вижте какво става зад блестящата външност на индустрията! Лесно може да намерите и прекъснатата реч на Уестенхофър от Оскарите. Това беше скандал само преди няколко години, как може да сте я пропуснали?

* * *
"Няма дори да отваряме дума за това, че "Аватар" практически положи началото на цялото 3D кино, което гледаме днес..."

Правилно! Не отваряйте дума, защото ще започнете да ръсите още по-големи глупости!
През 2009, когато излезе "Аватар" индустрията отдавна беше започнала да се връща към 3D филмите. IMAX започнаха да предлагат 3D прожекции още в средата на 80-те. Популярните филми "Полярен експрес" и "Супермен се завръща" вече бяха излезли през 2004-2006, а Спилбърг се опитваше да патентова 3D кино за гледане без очила още през 2005.
Дори самият Камерън вече е пускал 3D филми години преди това - "Ghosts of the Abyss" е от 2003.
Неслучайно казах, че през 80-те и 90-те индустрията се връща, защото това, което днес наричаме 3D кино е старото стерео кино, чиито първи прожекции са преди ПОВЕЧЕ ОТ 100 ГОДИНИ.

* * *
"Специален доклад"... през 2002-ра, когато излиза, никой още не е чувал за смарт-технологии."

Пак глупости!
В редакцията никой ли не е чувал за филма "Завръщане в бъдещето 2"? Той излезе в края на 80-те и в него бяха показани смарт-технологии от 2015 година - домашни уреди, дрехи и обувки. Дори да не се връщаме към всичките фантастики преди него, само този изключително популярен филм оборва тъпото ви твърдение.
А в края на 90-те излезе книгата на Бил Гейтс "Бизнес със скоростта на мисълта". И тя стана много известно заглавие - всички я коментираха. В нея се говори за бъдещите умни технологии: интелигентни домове, таргетирана реклама (същата, която виждаме в "Специален доклад") и т.н. Думата, която употребява Гейтс е именно "smart". Вече беше станала популярна - беше излязъл малкия Мерцедес Смарт в средата на 90-те, имаше основани технологични фирми с думата "smart" в името си и прочие.
   

оценка

+0 -0