Внимание! Филмови герои лудуват на улицата | webcafe.bg
Filmcafe logo

Внимание! Филмови герои лудуват на улицата

Webcafe.bg
14.03.2016, 16:08 (обновена 19.03.2016, 14:10)

1 от 2 снимки Назад Напред

софия филм фест 2016 клип

Снимка: © YouTube.com

Краят на клипа пресъздава битка, в която за оръжия служат букети с цветя

Този месец София е градът на киното.

Отбелязвайки 20-ата си годишнина с богата на събития и филми програма, София Филм Фест подсили своята кампания с особено силен и представителен клип на тазгодишния фестивал.

Зад видеото стои творческата агенция DDB, а в идеята и реализацията са замесени още екипите за видеоклипове на ASMA, HandPlayed и филмовото студио „Ню Бояна".

След меко казано озадачаващия миналогодишен клип „Голдън тикЕт" (който въпреки това беше награден), остана надеждата този път промото да се получи по-добре - и това наистина се случи.

В него наблюдаваме на забавен каданс незабравими герои от киното, не просто пренесени в „живия живот" и лудуващи на улицата, а сякаш омешани по причудлив начин с българската реалност.

Предизвикателство е да бъдат открити всички визуални препратки към конкретни герои, филми, сцени и места. Началото е с Чарли Чаплин, но веднага след него идва самият Шапкар от „Алиса", страшно приличащ на Джони Деп, не след дълго се появяват Дон Корлеоне и Гандалф един до друг, Нео е застинал в своята характерна чупка в кръста, а наоколо са Жокера (Джак Никълсън стил) и Булката от Kill Bill в битка с нещо като елегантен Уолвърин.

По-наблюдателните ще открият и по-неочаквани гледки.

Къде другаде може да се види щурмовак от Star Wars да язди кон и своеобразен Индиана Джоунс да се готви да засвири на барабани?

Да, повечето персонажи са пресъздадени сполучливо, но по-любопитни са действията, които извършват във видеото. Ледърфейс от „Тексаското клане" стриже овца, макар и не с обичайната си резачка, а с далеч по-безобидна ножица.

Еквивалентът на Шарън Стоун от „Първичен инстинкт" е в онази поза с разтворените крака, между които свети червена точка с цифрата 20 - това ли е тортата за 20-ия рожден ден на фестивала? Не пропускайте и бягащия Форест Гъмп, изглежда грабнал един от златните билети, даващи му достъп до всички прожекции на фестивала.

Това е само малка част от заложените визуални идеи, събрани в под две минути видео.

И всичко те са под звуците на... „Една българска роза", която в този контекст придобива поне малко по-различен смисъл.

Ясно е, че София Филм Фест не е фестивалът на супергероите, а на онова, другото кино, което стига по-рядко до екраните, но което действа заразително даже на самите супергерои. Е, не е трудно човек да прихване от ентусиазма им.

Oще: leatherface  stormtrooper  видео  внимание  гандалф  герои  голдън тикет  дон корлеоне  една българска роза  екран  жокера  златен билет  индиана джоунс  каданс  клип  лудуват  нео  овца  персонажи  промо  първичен инстинкт  софия филм фест  супергерои  сцени  творческа агенция  тексаското клане  фестивал  форест гъмп  чарли чаплин  шапкар  щурмовак  юбилей 


Още от Кино

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани