Безпогрешните: Актьорите, които (почти) нямат лош филм в кариерата си | webcafe.bg
Filmcafe logo

Безпогрешните: Актьорите, които (почти) нямат лош филм в кариерата си

лебовскиFilmcafe, по Complex, ScreenRant
02.12.2016, 13:22 (обновена 09.12.2016, 16:01)

1 от 6 снимки Назад Напред

даниел дей люис в бандите на ню йорк

Даниъл Дей-Люис

Титан в професията, прочут със самоотвержения начин, по който влиза в роля. Единственият актьор с три „Оскара“ за най-добра мъжка роля неизменно избира качествени филми. Затова и се снима във филм през няколко години, като във всеки следващ проект си поставя нови предизвикателства. Безмилостните му превъплъщения в „Бандите на Ню Йорк“ и „Ще се лее кръв“ му спечелиха много нова аудитория, а за изтощителната му подготовка за главните роли в „Моят ляв крак“ и „Последният мохикан“ се носят легенди.

Разбира се, и сред неговите филми всеки може да намери такъв, който не харесва. За едни „Линкълн“ на Стивън Спилбърг е твърде скучен, за други експерименталният мюзикъл „Девет“ е по-скоро подигравка с „Осем и половина“ на Фелини. Но колкото и „Оскарите“ да не са абсолютно мерило, все пак: от 19 пълнометражни филма, в които Даниъл Дей-Люис е записвал участие, седем са получавали номинация от Академията за най-добър филм.

Актьорският състав играе огромна роля за привличането на аудитория към даден филм. Затова за зрителите би трябвало да е доста съществена информация кои холивудски актьори подбират най-внимателно филмите си и неизменно се снимат в качествени продукции.

Голяма част от актьорите предпочитат количеството пред качеството и за това има достатъчно причини даже извън парите и популярността, които носят множеството роли. Някои от звездите просто обичат своята професия, не искат да пропускат шанса да работят с големи актьори или режисьори, не винаги могат да преценят кой сценарий е обещаващ, или се влияят от съвсем други фактори при решението дали да приемат дадена роля.

А някои сценарии изглеждат добре само на хартия - да не говорим, че понякога претърпяват огромни промени впоследствие.

Затова актьори, участващи почти изцяло в качествени филми, са такава рядкост. При едни несполучливите проекти са пренебрежително малко в сравнение с добрите, други са записали малко количество роли заради преждевременната си смърт, но са оставили огромна следа в историята на киното.

Естествено, качеството на един филм си остава нещо строго субективно, и сигурно всеки зрител може да посочи поне един недолюбван от него филм с всеки от любимите му актьори.

Но ето шест големи имена, които са не просто невероятни в играта си, но са станали и гаранти за качество в киното.

Oще: академията  актриса  актьор  актьори  бандите на ню йорк  безпогрешните  бунтовник без кауза  галерия  гаранция за качество  даниъл дей-люис  джеймс дийн  джон казейл  доктор стрейндж  звезди  кариера  качествени  качество  кейт бланшет  килиън мърфи  кръстникът  линкълн  лош филм  моят ляв крак  най-добър филм  оскари  отличие  последния мохикан  превъплъщение  проекти  роля  статуетка  субективно  сценарий  тилда суинтън  филмография  хубав филм  ще има кръв 


Още от Кино

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани