Първи видео-мейкинг на българския филм "Воевода" | webcafe.bg
Filmcafe logo

Първи видео-мейкинг на българския филм "Воевода"

лебовскиFilmcafe
10.11.2016, 13:21 (обновена 25.11.2016, 14:56)
воевода

Снимка: © YouTube

Гледайте първия видео-мейкинг на българския филм "Воевода"

След зрелищния опит да се екранизира живота на Васил Левски, представен от режисьора Максим Генчев в началото на миналата година, вероятно много зрители все още са скептични към жанра "историческа драма", създадена от български режисьор.

Независимо от съмненията, режисьорът Зорница София (позната с "Мила от Марс" и "Прогноза") предлага на публиката поредно завръщане в националното минало - в славните хайдушки времена.

Филмът "Воевода", който проследява живота на митичната жена хайдутин Румена Воевода, ще има премира по българските кина през януари.

До тогава екипът ще представи поредица от кратки видеа, които открехват вратата към правенето на "сложна, историческа продукция" днес.

Филмът е "за лудостта, любовта, силата на човешкия дух", анонсират от екипа.

Промо-видеата ще се стремят да покажат как участниците в снимачния процес навлизат в познанието за историята на едни бурни времена о как пресъздава майчинската сила и женската независимост.

"Хайдушки записи 1" е първата серия от видеа, заснети зад кулисите - т.нар. "мейкинг" на филма.

От първото промо видео научаваме за темите на филма и кой е екипът на Воевода:

Според интервюираните хора от екипа, самите снимки на "Воевода" са наподобявали битката на една хайдушка чета и са изисквали всеотдайност и много работа, за да бъде автентично пресъздадена славната епоха.

В следващите мейкинг филми за филма, които ще се разпространяват до излизането на "Воевода" на голям екран през януари 2017, ще могат да се видят още впечатляващи кадри от снимачната площадка, каскади и справяне с тежки физически травми.

Oще: българия  зорница софия  исторически филм  мила от марс  прогноза  румена воевода  съвременна българия 


Още от Кино

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.11.2016, 18:09

1 Bloggerman | 11.11.201615:21

А дано филма да е добър. В смисъл да ти достави удоволствие актьорската игра.Ако съществуват елементи от съвременен американски екшън тогава ще е супер.Човешкия дух е важен, но патриотизмът ни в последно време се е свил в своето си ембрионално развитие.Колкото и да е трудно най-лесно е да направиш филм за хайдути.Един легендарен образ.По- трудно е да пресъздадеш реални исторически фигури, като участниците в гръцката война за независимост Марко Бочар, Хаджи Христо или фигурата на Хайдут Велко , дясната ръка на сръбският борец против османското владичество Кара Георги Петрович.Пълководеца на румънския витяз Михаил Храбри ,Баба Новак почти никой вече не чува за него.Все бележити българи.Но и в този филм ухае на феминизъм, средновековен феминизъм.Какво да се прави матриархатът отново е на мода.Остава и продуцентите да са представители на нежния пол. Е тогава идилията ни ще е пълна Намига
   

оценка

+0 -0